Emil Boc a explicat luni seara la B1 TV de ce a fost necesara o majorare a bugetului SRI. "Nu stiu daca ar trebui sa spun asta", si-a inceput premierul explicatia spunand ca legea obliga ca in fiecare avion sa fie un "insotitor de bord" responsabil cu securitatea zborului, iar alocarea de noi fonduri era necesara pentru plata acestora.

Emil BocFoto: captura B1 TV

In ceea ce priveste sumele suplimentare pentru SPP si ANI, premierul spune ca a fost vorba de construirea unui nou sediu in primul caz si de publicarea declaratiilor de avere ale politicienilor, in cel de-al doilea caz.

Premierul a sustinut la postul de televiziune amintitca singurele solutii de iesire din criza sunt de dreapta si ca acestea sunt aplicate chiar si de catre socialistii aflati la guvernare in tarile lor. Premierul sustine ca este un moment decisiv pentru tarile membre UE si care nu reuseste sa iasa din criza va parasi zona euro si chiar Uniunea.

"Ce alternativa are Romania? Daca Romania nu este parte la ce se stabileste la Bruxelles se autoexclude din UE. Credeti ca cineva va finanta Romania din moment ce nu finanteaza Germania? Marea batalie este sa nu se rupa Europa in doua. A celor 17 si a celor din zona non - euro. Trebuie sa ramanem alaturi de nucleul dur al UE, care este partea importanta", a declarat Boc.

Acesta spune ca si-ar dori ca si Opozitia sa adere la noile masuri stabilite la Summit-ul UE, dar spune ca actuala Colaitie de guvernare isi poate asuma si singura programul in fata liderilor europeni pana cand aceste masuri vor fi discutate in Parlamentul Romaniei.