Victor Ponta a declarat miercuri seara, la emisiunea "Sub semnul intrebarii", difuzata de B1 TV, ca intalnirea de la Palatul Cotroceni, pe tema acordului de uniune fiscala, a fost una inutila, deoarece liderii opozitiei se asteptau la niste concluzii referitoare la constructia bugetara a Romaniei pe urmatorii ani.

Victor PontaFoto: Agerpres

Despre acordul de guvernanta fiscala, stabilit la Consiliul European, liderul PSD a afirmat ca la Bruxelles s-a ajuns la un acord pentru tarile din zona euro. "Pe teren au fost cei 17, noi am fost in tribuna", a spus Ponta.

Referitor la intalnirea de la Cotroceni cu seful statului, "singurul lucru de discutat a fost faptul ca domnul Basescu a venit cu ideea de modificare a Constitutiei", a spus Ponta. "Noi am spus ca suntem de acord, dar sa nu faceti vreo smecherie, sa puneti in aceeasi zi cu alegerile. Intr-o perioada de criza in care oamenii sunt destul de nervosi, daca sunt chemati sa vina la vot pentru deficitul bugetar, insemnand ca nu o sa mai fie bani pentru Sanatate, Educatie, nu o sa vina nimeni", a mai spus presedintele PSD.

USL va guverna fara UDMR, sustine liderul PSD, motivand ca partidul va trece in Opozitie dupa alegerile parlamentare din 2012. "Eu cred ca UMDR, dupa alegerile urmatoare, vor sta o perioada de 4 ani in Opozitie. USL va guverna fara UDMR", a declarat Victor Ponta.

Ponta a precizat ca revizuirea Constitutiei nu se va realiza in 2012, ci in 2013, adaugand ca acest demers implica masuri foarte dificil de adoptat in perioada urmatoare.

"Problema consta in aplicare. Sunt niste masuri foarte dificil de adoptat in perioada urmatoare, adica disciplina bugetara, cum reduci numarul de parlamentari. Cel mai bun ar fi un guvern de tehnocrati, care nu candideaza la alegeri, in asa fel incat sa se adopte toate aceste lucruri", a mai spus Ponta.

Intrebat daca este de acord cu invenctivele pe care Crin Antonescu le lanseaza la adresa presedintelui Traian Basescu, Victor Ponta a spus ca rolurile intre el si partenerul sau, cel care i-a devenit "foarte bun prieten", au fost impartite. "Eu sunt mai mult cu documentele si cifrele", a spus Ponta, precizand ca daca se va pune problema plecarii lui Crin Antonescu din fruntea PNL, "USL nu va mai putea functiona".

Liderul PSD a mai spus ca seful ANAF, Sorin Blejnar trebuie sa ajunga in inchisoare. "Un infractor care incalca legea trebuie sa ajunga la inchisoare. Toate lumea stie ca el strange bani pentru partid", a afirmat Victor Ponta, adaugand ca povestea cu finantarea este falsa. "Dorinel Umbrarescu nu m-a finantat pe mine si nu a finantat nicio firma a mea", a spus Ponta.

Referitor la pronuntarea in dosarul "Matusa Tamara", in care fostul premier Adrian Nastase, fostul sau consilier Ristea Priboi si fostul sef al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, Ioan Melinescu, sunt acuzati de fapte de coruptie, Victor Ponta considera ca acesta va fi achitat.

"Cred ca Adrian Nastase va fi achitat. Ar fi nedrept sa primeasca o condamnare. Imediat dupa alegerile din 2004, cel care le-a castigat s-a dus ca orice invingator, invinsul e de 7 ani prin tribunale. Cel care a castigat alegerile desi avea mai multe dosare a scapat, cel care a pierdut alegerile nu scapa, ori nu e corecta regula asta. Am studiat dosarul, in mod normal decizia este usor de luat. Adrian Nastase si Ion Iliescu sunt legati indisolubil de PSD", a spus Victor Ponta.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au amanat pentru data de 15 decembrie pronuntarea in dosarul "Matusa Tamara". Procurorii DNA au cerut o pedeapsa de 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru Adrian Nastase in acest caz. Dosarul "Matusa Tamara" este al treilea in care fostul premier Adrian Nastase a fost deferit justitiei de catre DNA.