Gheorghe Ialomitianu, despre premiul "Ministrul de Finante al anului in Europa": Este o rasplata a activitatii Ministerului, a Guvernului, a BNR si a Presedintiei
"Este o rasplata a activitatii colegilor din minister, a intregului Guvern, a Bancii Nationale si a Presedintiei. Toti ne-am implicat in a salva Romania de a intra in incapacitate de plata si de a duce Romania pe o traiectorie normala, de crestere economica sustenabila", a comentat Gheorghe Ialomitianu cu privire la distinctia acordata de publicatia The Banker, ce apartine gupului Financial Times, si despre care ministrul a spus ca "este o revista apreciata in mediul bancar".
Revista The Banker l-a desemnat, saptamana trecuta, pe Gheorghe Ialomitianu "Ministrul de Finante al anului in Europa". Potrivit The Banker, premiul a fost acordat pentru activitatea ministrului, care a obtinut rezultate in implementarea reformelor structurale, mentinerea sustenabilitatii fiscale si a legislatiei fiscale. Gheorghe Ialomitianu a declarat pentru The Banker ca cel mai important obiectiv pe care l-a impus la Ministerul de Finante, dar si in cadrul guvernului, a fost indeplinirea angajamentelor convenite cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala, care "a condus la recastigarea increderii pe piata interna si pe pietele financiare internationale".
Revista arata ca Romania a reusit sa incheie cu succes programul cu FMI in martie 2011 fara a trage ultima transa din imprumut si a semnat un nou acord stand by, de tip preventiv, in valoare de 3,5 miliarde de euro. De asemenea, publicatia mai spune ca, in iunie 2011, Romania a revenit pe piata europeana a obligatiunilor pentru prima data de la inceputul crizei financiare cu o emisiune de 1,5 miliarde de euro, care a avut un pret inauntrul intervalului existent pentru titlurile de stat spaniole.
Totodata, se arata ca agentia de evaluare financiara Fitch a crescut ratingul Romaniei la nivelul recomandat pentru investitii, intr-un moment in care calificativele statelor din zona euro aveau o tendinta opusa.
"Aceste succese justifica un program dureros de reduceri salariale si concedieri din sectorul public. Economia a facut eforturi pentru a reveni pe crestere in fata unor astfel de constrangeri bugetare, criza din zona euro ar putea duce in continuare la deteriorarea situatiei economice, insa domnul Ialomitianu nu s-a abatut", se spune in prezentarea facuta ministrului de finante din Romania.

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
nu sunteti sanatosi la cap;
anul viitor trebuie sa dam vreo 5 miliarde doar dobanzi la fe.me.i;
normal ca ne dau premiu:
"Ultimul popor de sclavi al Europei"
SUCCESURI !!!!
Ce e anormal, si putem constata la absolut toti capitalistii romani, e lipsa de preocupare pt. sanatatea dpv social a fortei de munca din propriile intreprinderi.
In micul orasel de provincie in care am crescut, inca se pastreaza amintirea celui mai mare angajator antebelic, care detinea o fabrica de caramida, si care avea la nivel de intreprindere o comisie sociala, care urmarea atent cazurile angajati betivi, cu multi copii sau cu alte probleme, si lua masuri la nivel de intreprindere pt. a ajuta oamenii in dificultate (leafa betivilor era platita nevestelor, familiile cu multi copii si foarte sarace capatau porc de craciun cadou etc.) Cati dintre capitalistii actuali din RO fac ceva de gen?
Bunicul meu, care nu era un mare industrias, ci doar un gradinar relativ instarit, isi facea anual un plan de vanzari, si in momentul in care targetul era atins, gradina era deschisa si libera pt. a fi culeasa in continuare de cei prea saraci ca sa-si cumpere de-ale gurii. Nu prea vad exemple de solidaritate sociala de acest gen in RO.
Dupa parerea mea, asta e una din cauzele problemelor cu care ne confruntam in RO: majoritatea celor care au nu-i ajuta pe cei care n-au. (Nu generalizez, nu zic "toti", dar totusi prea multi, dupa parerea mea, sunt indiferenti la problemele oamenilor din jur.)
The Banker.Romania este inca o tara de balada!
Poate am fost tara de balada,dar in urma colonizarii sovietelor,ne-am pierdut total bunul simt.Si nu ma refer la frustratii astia de pe aici,ci la cei doi din comentariul tau;n-au reusit sa se puna de acord,decat in a-l minimaliza pe Ialomiteanu.
Ardeiul iute ramane la fel de piscacios si dupa ce strabate tubul digestiv si ajunge la...evacuare :)
Niciun ministru nu lucreaza singur si are o echipa in guvernul pe care-l pastoreste.Nu stiu ce ti se pare anormal ca un ministru sa recunoasca meritele echipei cu care a lucrat.Faptul ca aminteste si de meritele intregului Guvern ,a carui srijin neconditionat sunt convins ca l-a avut,precum si de BNR este de asemenea de bun simt fiindca pentru cineva obiectiv a fost vizibila atat implicarea lui Isarescu si a presedintelui Basescu la implementarea unor masuri care sa satisfaca cerintele FMI si BM.Ar fi fost o impostura daca ar fi laudat ,de exemplu,Opozitia care in toata aceasta perioada a excelat doar prin populisme si luarea pozitiei de Gica Contra incepand cu M.Geoana si cu a lui "centura de castitate"si continuand cu cei doi vocali Farfuridi & Branzovenescu =fatada USL.
Sarbatori fericoite!
Este un om modest. Un lucru foarte rar printre politicieni nostri. Macar pentru acest lucru eu ii spun: Felicitari domnule Ialomiteanu!
cred ca ceilalti ministrii nu s-au prezentat! atunci "bravul" (a se citi stersul) s-a sacrificat si a zis: daca nu vrea nimeni iau eu premiul.
Meritul este de fapt al politicii PDL care a infruntat opozitia de multe ori brutala a celor atinsi de taieri de salarii sau concedieri.
Normal ar trebui ca acum p... imea sa admita ca s-au facut constrangeri fortate de criza, de politicile anterioare si sa dea cezarului ce este al cezarului macar la toamna cand vor fi alegerile.
Ialomiteanu recunoaste onest care a fost contributia partilor la castigarea aprecierii externe si este de stimat ca ramane pe locul lui, corect, sarguincios, puternic in fata guitatorilor care l-au calcat pe coada tot timpul.
unde ai gresti?
Ingretosabila stire!!!!!:((((