Uniunea Social Liberala este condamnata sa colaboreze in viitor, a declarat marti la TVR Info, sociologul Vasile Dancu, comentand declaratiile fostului consilier prezidential Sebastian Lazaroiu. "Nu sunt sigur ca domnul Lazaroiu, care este un sociolog serios, a facut prognoza in calitatea de analist sau de strateg al PDL pentru ca este un om apropiat dreptei si PDL-ului, deci s-ar putea sa fie un fel de profetie care ar trebui sa se autorealizeze; nu stiu cat cred in ea, nu avem destule date ca sa credem posibilitatea ca USL sa se destrame".

USL va inregistra o scadere continua in sondaje, dupa care se va rupe, chiar inainte de alegerile din acest an. Revizuirea Constitutiei va fi ratata in 2012, pentru ca nu exista majoritatea necesara de doua treimi in Parlament. De aceea, 2013 va aduce o coalitie PSD-PDL si probabil UNPR. Declaratiile au fost facute marti la RFI de fostul consilier prezidential si fost ministru al Muncii, Sebastian Lazaroiu.

"Pana la alegerile urmatoare se vor schimba foarte multe... daca USL se desface, cred ca este mult mai rau, nu sunt pregatiti pentru alegeri; daca ar fi sa desfaca aceasta alianta acum: nu au candidati, au candidati comuni, ar trebui sa refaca vizibilitatea unor candidati. Dupa parerea mea, cumva sunt condamnati sa colaboreze in viitor... ei devin tot mai legati unii de altii, fie ca vor, fie ca nu vor; eu cred ca vor merge impreuna; asupra sanselor de succes vom vedea, dar despre unitatea USL-ului, putem spune ca are mari sanse sa ramana", a continuat Dancu.