Reorganizarea administrativ teritoriala nu este o chestiune de interes pentru romani, a declarat vineri la TVR Info, Relu Fenechiu. "Domnul presedinte ar trebui sa se gandeasca in acest an la chestiunile care preseaza intr-adevar Romania si pe romani; nu cred ca daca intrebati o mie de romani, nu veti gasi mai multi de 5 care sa spuna ca e o chestiune de interes".

Deputatul liberal a admis ca se poate discuta despre o noua organizare administrativ teritoriala, dar lucrul acesta nu trebuie facut pentru a recupera din pierderile politice.

"Putem discuta pe un program coerent care sa se finalizeze in 2016, pentru ca nu e corect sa discutam despre o reorganizare administrativ teritoriala in timpul unui proces electoral; e nevoie de un program coerent, cu cativa pasi in care obligatoriu sa fie inclusa si modificarea Constitutiei, dupa care intr-adevar vom forma niste regiuni", a continuat Fenechiu.

Reactia deputatului PNL vine dupa ce Traian Basescu a declarat vineri ca nu renunta la proiectul privind reorganizarea administrativa. El a declarat ca vrea ca legea sa fie votata pina la alegerile din 2012, urmind sa fie implementata in viitorul ciclu electoral, pina in 2016. Presedintele Basescu a spus ca actuala organizare este "o frina" in calea atragerii fondurilor europene.