Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a cerut scuze marti, in numele tuturor colegilor de partid, pentru cuvintele jignitoare adresate de unii membri PDL celor care au protestat, in toata tara in ultimele 5 zile. "Cer, eu personal, in numele colegilor mei, scuze tuturor celor care s-au simtit jigniti de afirmatiile total nepotrivite si jignitoare la adresa celor care se afla in pietele din diverse orase din tara; imi cer scuze si sper ca ele sa nu mai fie intalnite in atitudinile membrilor partidului democrat liberal", a declarat Oltean, in cadrul emisiunii Foc Incrucisat, de la TVR Info.

Ioan OlteanFoto: Agerpres

Reactia vine dupa ce Teodor Baconschi a scris, luni, pe blogul sau, ca un lucru devine clar pentru "toti romanii de bine", respectiv ca a inceput "inclestarea pe viata si pe moarte intre fortele trecutului si proiectul unei noi Romanii", el sustinand ca alegerea o va face "Romania care munceste" si nu "mahalaua violenta si inepta incolonata".

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, si-a exprimat chiar admiratia fata de cei care protesteaza in strada pentru ca:"Nu oricine are curajul sa vina in strada sa strige "Jos Basescu, Jos Boc sau Jos Guvernul".

Prim-vicepresedintele PDL Teodor Baconschi a vorbit luni seara la Money Channel despre protestele din aceste zile sustinand ca inlocuirea dialogului cu violenta si "cultivarea" ei de catre anumiti lideri ai Opozitiei ar putea sa-i faca pe investitori si principalii parteneri europeni sa creada ca suntem o tara instabila.

Acesta si-a explicat postarile de pe blog sustinand ca nu a atacat societatea civila din randul careia provine, dar ca face o distinctie "absolut necesara intre anarhistii care nu fac decat sa distruga in lume" si intre protestatarii pasnici care-si apara drepturile. "Acesti extremisti au fost recuperati de Opozitie si transformati in reprezentanti ai intregului popor", sustine acesta.