Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti seara, la RRA, ca este nevoie de un guvern de tehnocrati, care sa fie sprijinit de toate fortele politice din Parlament si care sa lucreze cat mai rapid pentru problemele care au ajuns sa fie discutate in strada din cauza lipsei de dialog a guvernului actual, precum si de organizarea cat mai rapida de alegeri, potrivit Agerpres.

In contextul intalnirii anuntate pentru miercuri dintre liderii coalitiei de guvernamant si cei ai Opozitiei, copresedintele USL Victor Ponta a precizat ca a acceptat propunerea primului-ministru Emil Boc, pentru ca 'este nevoie de dialog si este nevoie de raspunsuri pentru toata tara, care asteapta solutii democratice si rationale'.

Victor Ponta a amintit ca opozitia a solicitat convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare si si-a exprimat speranta ca majoritatea va accepta solutiile acesteia.

'Dupa cum stiti, noi am solicitat ca Parlamentul sa revina din vacanta si sa ne apucam de lucrurile importante, care inseamna un nou guvern, sa insemne legile electorale, ceea ce este important de facut si, in mod sigur, speram ca cei din majoritate sa accepte aceste solutii ale noastre, pentru ca nu sunt numai solutii ale opozitiei, sunt solutii cerute de oamenii care acum protesteaza in toata tara si de foarte multi altii, care, fara sa protesteze in strada, au aceste asteptari de la noi', a afirmat liderul social-democrat.

Intr-o interventie la postul Romania Tv, Victor Ponta a precizat ca, in cazul in care Emil Boc nu vrea sa demisioneze, practic, dialogul inceteaza foarte rapid. 'Nu avem ce altceva sa discutam si cu atat mai putin sa negociem cu dansii', a spus Ponta, aratand ca 'preocuparea si teama generala (...) este ca in Romania, din pacate, in aceasta formula guvernamentala, nu se organizeaza alegeri corecte'.

'Si atunci, categoric, nenegociabil, din punctul nostru de vedere, este ideea unui guvern de tehnocrati in care sa avem incredere. (...) Domnul Basescu nu mai face nicio carte, daca partidele din Parlament ajung la un acord privind numirea unui guvern de tehnocrati. Altfel, noi vom sustine in continuare ceea ce cred ca asteapta toti oamenii - un alt guvern si, cat mai curand, un alt presedinte', a subliniat Victor Ponta.

Premierul Emil Boc a anuntat marti seara, la B1 TV, ca a convenit, in discutii telefonice, cu presedintii PSD si PNL, Victor Ponta, respectiv Crin Antonescu, ca miercuri, sa aiba loc o intrevedere intre liderii formatiunilor coalitiei guvernamentale si cei ai partidelor din opozitie.

'M-am bucurat ca am primit un raspuns favorabil', a spus premierul Boc, aratand ca au fost de acord si vor participa la aceasta intalnire si liderul UDMR, Hunor Kelemen, presedintele UNPR, Gabriel Oprea, precum si liderul grupului minoritatilor nationale de la Camera Deputatilor, Varujan Pambuccian.

Seful Executivului a afirmat ca teza alegerilor anticipate, ridicata de liderii opozitiei este greu de sustinut, in conditiile in care 2012 este oricum un an electoral, dar in care trebuie sa se tina cont si de criza economica internationala care influenteaza si Romania.