Motivatia ca nu exista utilaje pentru curatarea stradutelor dintre blocuri si a trotuarelor este inadmisibila pentru ca, in Bucuresti, sunt alocate 12 miliarde de lei vechi pe zi, a declarat joi la TVR Info deputatul PDL, Vasile Gherasim, in calitate de presedinte al Comisiei pentru Administratia Publica. De cealalta parte, edilul sectorului 6, Cristian Poteras, a insistat ca firmele de deszapezire nu au utilaje pentru strazile mici, adaugand ca "iarna asta nu au reusit sa gaseasca momentul optim pentru acea combinatie intre clorura si sare", pentru a evita formarea podurilor de gheata.

"Sunt 3 miliarde de lei vechi pe zi pentru salubritate numai in sectorul 1; dar sa calculam o medie de 2 miliarde de lei vechi pe zi la 6 sectoare, deci exista 12 miliarde de lei vechi pe zi pentru salubritate; cred ca e la nivelul unui oras mare din Europa", a declarat presedintele Comisiei pentru Administratia Publica, Vasile Gherasim.

"Unele firme au contracte de 7-15 ani; nu stiai de 15 ani ca trebuie sa-ti cumperi utilaje; n-ai voie sa n-ai masini; nu ai ce cauta in oras, daca nu ai dotari; te duci si faci contracte cu drumurile nationale... Nu este posibil sa nu ai trotuarele curatate de zapada", a continuat Gherasim.

De cealalta parte, primarul sectorului 6, Cristian Poteras a declarat, tot la TVR Info, ca firmele care se ocupa de deszapezire nu au utilajele necesare pentru stradutele mici si aleile din spatele blocurilor: "Am cerut si ajutorul altor firme, dar nu au posibilitati decat daca isi cumpara utilaje, dar iarna asta lucram cu ce avem; iarna asta nu au reusit sa gaseasca momentul optim pentru acea combinatie intre clorura si sare; odata ce s-a format podul de gheata, este imposibil sa mai ai rezultate bune; trebuie pana la urma sa cerem sprijinul cetatenilor".