Fostul premier Emil Boc a declarat luni seara la TVR ("Prim Plan") ca Razvan Mihai Ungureanu a fost propunerea PDL pentru postul de premier. Boc spune ca pe Ungureanu il recomanda pentru aceasta functie expertiza profesionala, mediul academic din care provine si echilibrul de care a dat dovada mereu.

Emil Boc la Prim PlanFoto: Captura TVR

"Presedintele nu mi-a cerut demisia... Decizia de a demisiona mi-a apartinut. Am discutat cu presedintele, timing-ul l-am decis impreuna cu Presedintele", a afirmat liderul PDL.

"Sunt toate sansele ca pana joi sa avem un guvern. Componenta guvernului se va stabili dupa o discutie intre premierul desemnat si partidele din coalitie. Sigur ca propunerea PDL este de a pastra actuala structura", declara Emil Boc care recunoaste ca vor avea loc schimbari in privinta componentei guvernului .

Viitorul Guvern nu va mai trebui sa ia masurile de austeritate pe care le-am luat noi", a reafirmat Emil Boc spunand ca se bazeaza cand face aceasta afirmatie ca avem o crestere economica de 2,5%, avem inflatie in limitele stabilite si o stabilitate financiara.

'"Stiu ca sunt cifre seci dar ele vor putea fi transpuse de pe hartie in buzunarul romanului daca viitorul guvern nu va face pasi gresi"

Despre relatia cu FMIsi acuzele de subordonare

  • "Faptul ca am putut sa ducem la bun sfarsit un prim acord si l-am inceput pe al doilea este o realizare recunoscuta si laudata recent de forurile internationale. Acest acord nu este adus din cer si impus Romaniei, ci este urmarea realitatilor romanesti. A trebuit sa ne facem ordine in finantele romanesti fiindca nu ne mai imprumuta nimeni"

emisiunea este in desfasurare