Prim-vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat joi, la TVR Info, ca democrat-liberalii raman prudenti, pentru ca nu au reusit inca sa decripteze mesajul impaciuitor al lui Victor Ponta. Flutur a insistat asupra disensiunilor dintre liderul PSD si cel al PNL, amintind ironic si de oferta lui Ion Iliescu de a media discutia dintre cei doi lideri ai USL.

Gheorghe FluturFoto: Agerpres

"Am vazut o opozitie care e pe doua voci: una care a venit astazi prin Victor Ponta si a avut un discurs blajin; dar noi suntem prudenti pentru ca noi nu l-am decriptat inca in asa fel incat sa intelegem de ce este asa de impaciuitor mesajul; insa noi am salutat acest mesaj de dialog; de cealalta parte, domnul Crin Antonescu suparat acasa ca aliatul sau a avut un alt fel de ton", a declarat Flutur la TVR Info.

Victor Ponta a sustinut in fata Parlamentului, cu ocazia votului de investitura pentru guvernul Ungureanu, un discurs echilibrat si neutru in care a evitat orice atac dur asupra premierului desemnat si ministrilor sai. Mai mult, el a anuntat o posibila sustinere a USL daca noul guvern va sprijini 15 masuri punctuale.

Ulterior, Crin Antonescu a facut apel la unitatea USL, declarind ca, desi nu s-a simtit reprezentat de "noul suflu al lui Victor Ponta, care ii ia de noi pe membrii Guvernului Ungureanu", are incredere ca PSD va continua alaturi de PNL si PC "razboiul impotriva regimului Basescu".