Presedinta Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a sustinut miercuri seara, intr-o emisiune la Realitatea TV, ca, in mod categoric, nu s-a discutat in cadrul partidului despre schimbarea sa din functie, in contextul in care, zilele trecute, presa a relatat, pe surse, ca PDL ar pregati inlocuirea acesteia de la sefia Camerei.

Roberta AnastaseFoto: Agerpres

Cu privire la faptul ca USL a anuntat ca nu va renunta la greva parlamentara daca Puterea nu indeplineste mai multe conditii, printre care si retragerea ei din fruntea Camerei Deputatilor, fiind acuzata ca a fraudat votul in plen la Legea pensiilor, Roberta Anastase a declarat ca ea "nu este o miza" si ca intreg demersul a fost instrumentat de Dan Voiculescu.

"El a facut tot demersul in justitie in tot ceea ce priveste votul pe Legea pensiilor, iar in acest sens s-au pronuntat Curtea Constitutionala, Parlamentul, Parchetul General si Inalta Curte... acum poporul poate sa aleaga (n.r. cine are dreptate), toate aceste institutii sau Dan Voiculescu", a spus Anastase.

Intrebata daca la nivelul PDL s-a discutat despre posibilitatea de a fi schimbata de la conducerea Camerei Deputatilor, asa cum au relatat anumite site-uri de presa "apropiate puterii", Anastase a raspuns: "Categoric nu".

Totodata, ea a sustinut ca nu crede ca au existat colegi din PDL care sa fi vorbit public despre demisia ei de la sefia Camerei Deputatilor: "Genul asta de informatii pe surse le putem considera oricum".

Marti, B1 TV a relatat, citand surse din coalitia de guvernare, ca presedintele Senatului, Vasile Blaga, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, premierul Mihai Razvan Ungureanu si mai multi lideri ai UNPR au participat la o intalnire la Palatul Victoria, scopul acesteia fiind pregatirea debarcarii Robertei Anastase, in conditiile in care Opozitia insista asupra grevei parlamentare, in ciuda schimbarii Guvernului. B1 TV a mai scris ca, potrivit acelorasi surse, cei de la UNPR ar vrea ca Marian Sarbu sa preia pozitia care ar urma sa fie eliberata de Roberta Anastase.