Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, a declarat miercuri seara, la emisiunea "Ultimul Cuvant" difuzata de B1 TV, ca au existat situatii in care oamenii au cerut bani pentru ca autoritatile sa poata monta parazapezi pe terenurile acestora, desi aceasta masura era menita sa-i protejeze.

Gabriel Berca la B1 TVFoto: captura B1 TV

"Imi spuneau oamenii de la Buzau, un primar, ca sa vedeti ce fel de oameni mai sunt si-n tara asta... cand au vrut sa monteze parazapezile pe terenurile oamenilor, le-au cerut bani pentru treaba asta. Sa vedeti ce inseamna inconstienta, desi parazapezile astea ii protejeaza si pe ei si casele lor. Pana unde ajungem in tara asta?", a spus Berca.

Potrivit ministrului, este nevoie de o legislatie care sa permita statului astfel de actiuni, iar populatia sa nu aiba de ales decat sa respecte masurile de siguranta luate de autoritati.

"Ar trebui sa existe o legislatie care sa spuna: 'asta este masura care protejeaza statul respectiv, nu te poti opune'. Sa aiba obligatia de a accepta parazapezile pe zonele de risc. Discutam de dictatura legii, mie nu imi e frica sa spun dictatura legii", a explicat acesta.