Prim-vicepresedintele PDL Teodor Baconschi a declarat, vineri, la emisiunea "La taifas cu Ion Cristoiu", difuzata de B1 TV, ca a trait suspendarea presedintelui Traian Basescu din 2007 ca pe o "lovitura de stat", un episod negru in istoria democratiei romanesti.

"La Cotroceni am trait acel episod al suspendarii presedintelui ca pe o lovitura de stat. Pentru ca sunt legitimist, daca un presedinte al Romaniei este ales de milioane de romani, mai multi decat contracandidatul lui, trebuie respectat ca atare, uneori nu ne place, uneori ne enerveaza, uneori ne dezamageste, asta e o chestiune deja privata. Ce s-a intamplat atunci, un fel de lovitura de forta parlamentara, printr-un abuz de interpretare - nimeni nu incalcase de fapt Constitutia - m-a lovit personal, in sensul ca am trait in preajma presedintelui, in calitate de consilier prezidential pe probleme politice, si drama unui om, si nedreptatea. Pentru ca sa te trezesti printr-un act unilateral si abuziv al Parlamentului suspendat impotriva legitimitatii pe care ti-o da votul e un episod negru, a declarat Baconschi.

Fostul ministru de externe a precizat ca s-a bucurat ca populatia a simtit suspendarea presedintelui ca pe o nedreptate.