Copresedintele USL a vorbit la B1 TV despre vizita efectuata in SUA spunand ca a avut intalnirile dorite si ca semnalele primite sunt ca Statele unite sunt interesate de viitorul politicii romanesti, "Traian Basescu reprezentand trecutul". Acesta ii cere premierului Ungureanu sa aiba atitudine si sa semneze el Tratatul fiscal si nu presedintele Basescu.

"Cand voi fi premier eu voi merge la intalnirile care tin de postul meu. Am stabilit clar cu Crin Antonescu ca fiecare se va ocupa de ce-i revine ca se ne facem treaba cat mai bine", sustine Ponta.

Acesta si-a reafirmat intentia de a-i da afara pe parlamentarii pesedisti din partid daca nu-si doneaza salariile pe perioada grevei parlamentare.

"S-ar putea insa ca PDL sa aiba mai mult de pierdut fiindca oamenii se vor intreba de ce blocheaza ei parlamentul numai fiindca refuza sa o inlocuiasca pe Roberta Anastase din fruntea Camerei", mai spune liderul PSD in opinia caruia cei mai nocivi oameni pentru USL sunt: Emil Boc, Elena Udrea, Roberta Anastase si Traian Basescu. "Doua au plecat. Mai raman doua si speram sa le inlaturam si pe acestea", a completat Ponta.