Senatorul PDL Radu Berceanu a declarat miercuri seara, in cadrul emisiunii "Sub semnul intrebarii" difuzata de B1 TV, ca nu i se pare normal ca, la fiecare problema, UDMR sa ameninte cu plecarea din Coalitia de guvernare daca conditiile date nu vor fi implinite. Acesta a admis posibilitatea ca situatia de la UMF Targu Mures sa reprezinte totusi o problema mai delicata pentru UDMR.

Radu Berceanu la B1 TVFoto: Captura B1TV

"Nu mi se pare in regula ca orice chestiune sa ajunga la iesirea de la guvernare, pentru orice problema sa fie invocata iesirea de la guvernare. Asta probabil e o problema foarte sensibila pentru ei, eu credeam ca mai importanta e criza economica. Inteleg ca mai mult este o problema de sefii si de guvernari", a spus Berceanu.

Senatorul PDL a mai spus ca participarea la guvernare este o resposabilitate comuna pentru intreaga Coalitie si ca oricum se va gasi o solutie in cazul Targu Mures.

"Probabil ca acolo in zona PDL ar putea sa piarda voturi. Cred ca participarea la guvernare este o responsabilitate comuna. Pana la urma tot se va ajunge la o solutie", a incheiat Radu Berceanu.

Vicepremierul Marko Bela a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca UDMR ar putea iesi de la guvernare daca UMF Targu Mures nu va dispune de educatie in limba maghiara.