Liderul Partidului Poporului, Dan Diaconescu, a declarat duminica seara, in cadrul emisiunii "Special B1" difuzata de B1 TV, ca PDL a incercat prin Miscarea Populara sa atraga partidul pe care-l reprezinta de partea sa. Potrivit lui Diaconescu, Miscarea Populara a esuat din cauza refuzului PP de a face parte din ea, patronul OTV adaugand ca partidul sau are o cota de intre 14% si 26%.

Dan Diaconescu la B1 TVFoto: Captura Trilulilu

"Cel mai putin 14%, cel mai mult 26%. O prima victorie a noastra impotriva lui Traian Basescu, proiectul Miscarea Populara a esuat. Au inventat aceasta miscare, care seamana si la nume cu partidul nostru, pentru a incerca sa ne atraga in ea. Daca noi am refuzat aceasta oferta, ei nu mai au de ce sa faca aceasta miscare", a spus Diaconescu.

Acesta a lansat o ofera catre USL, de renuntare la greva parlamentara, pentru ca impreuna sa reuseasca sa il dea jos pe seful statului.

"Vrem sa lansam o oferta oficiala catre USL, pentru a se intoarce in Parlament sa-l trantim pe Basescu", a adaugat Diaconescu.

Patronul OTV a explicat ca partidul sau isi desemneaza candidatii la propunerea oamenilor, acest lucru fiind facut in mod transparent.

"Ne organizam in mod transparent, ne stabilim candidatii la propunerea populara, a oamenilor din fiecare comuna, din fiecare sat. Ne-au ajutat si dusmanii nostri, certandu-se intre ei, USL contra PDL", a incheiat Diaconescu.

Cristian Preda: Nu ne ducem la altar cu Becali, Dan Diaconescu, Vadim Tudor. Nu avem o alianta cu acesti domni, cum nu avem nici cu UNPR

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat duminica seara, in emisiunea "Romania politica" difuzata de Realitatea TV, ca solutia PDL de formare a unor aliante electorale la nivel local este una flexibila, dar a opinat ca sunt mai multe formatiuni cu care colaborarea este exclusa.

"PDL va participa la alegerile locale cu identitatea cunoscuta. In unele locuri, unde filialele vor amenaja aliante cu alte partide, o vor face sub numele Miscarea Populara. De exemplu la Timis, Ialomita. E o solutie flexibila, asa cum a fost si alianta D.A., care reunea PNL si PD si care a avut doar doua candidaturi sub aceasta sigla - la Bucuresti, si Cluj. In rest, PD si PNL au avut liste distincte (...) Resursele din afara spectrului politic nu sunt foarte numeroase, cred ca PDL se va orienta catre aliante utile (...) M-as bucura ca la Timis sa existe o alianta cu Ciuhandu, care nu a intrat in mrejele USL", a afirmat europarlamentarul PDL.

Intrebat daca exista partide cu care "cu siguranta" PDL va colabora, Preda a raspuns: "Da, eu cred ca sunt mai multe. Dan Diaconescu, unul din partidele in formare - nu cred ca va fi pe undeva partener. E un exemplu".

"Nu s-a putut stabili in acest moment o alianta la nivel national; nu ne imbratisam cu Dan Diaconescu, ne maritam cu Vadim Tudor, mergem la cinema cu Becali... nu se va intampla. Eu am spus inca de acum o saptamana ca dl Becali indruga verzi si uscate. El sustine public ca s-a intamplat un lucru care nu s-a intamplat. Acum, daca eu sunt mai putin credibil decat dl Becali... Va spun ca nu s-a incheiat o astfel de alianta cu Becali si nu se va incheia. (...) Deci, nu ne ducem la altar cu Becali, Dan Diaconescu, Vadim Tudor. Nu avem o alianta cu acesti domni, cum nu avem o alianta nici cu UNPR", a mai spus europarlamentarul PDL.

"Exista decizia de a merge, ca PDL, acolo unde avem oameni puternici si se simt in stare sa mearga singuri in alegeri. Acolo unde unele dintre partidele existente in acest moment au o forta electorala cat de mica, fara sa se regaseasca in coada USL-ului, fara sa doreasca sa sprijine USL-ul, sunt susceptibile sa devina partenerii nostri. Nu-i stim deocamdata, vom afla - in cate locuri se face alianta cu PNT, in cate locuri cu ecologistii sau partide mai marunte, mai putin stiute; vom trage linie si vom analiza. Dar, deocamdata, avem refuzul unei aliante nationale cu personaje nefrecventabile... de aia nu sunteti indreptatiti sa spuneti ca am luat toti prostii langa noi", a insistat Preda.