Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a declarat duminica seara, in cadrul emisiunii "La taifas cu Ion Cristoiu" difuzata de B1 TV, ca a acceptat sa fie seful de campanie al lui Ion Iliescu, in 1992, pentru ca acesta accepta discutiile deschise, chiar daca nu erau pe placul sau. Hrebenciuc a precizat ca acesta a fost lucrul care l-a atras la fostul presedinte, din moment ce cu Petre Roman simtea ca nu poate vorbi deschis.

Viorel Hrebenciuc la B1 TVFoto: Captura B1TV

Acesta a mai aratat ca Ion Iliescu i-a propus postul de sef de campanie dupa ce a vazut modul sau de lucru si felul in care a gestionat inundatiile din acea perioada care au afectat judetul Bacau.

"In 1992, presedintele Iliescu mi-a propus sa fiu seful lui de campanie electorala. M-a vazut cum lucram, asta a fost contextul in care m-a pus sa fac campania electorala. Cu Petre Roman am inceput sa simt ca nu putem vorbi deschis. Cu Iliescu, este genul de om care accepta si o parere in care nu esti de acord cu el. Puteai sa vorbesti vehement, sa te certi, iar asta era lucrul care m-a atras", a spus Viorel Hrebenciuc.