Premierul Mihai Razvan Ungureanu: Am in vedere scaderea CAS-ului pentru angajat si angajator intre 3 si 5 puncte procentuale/ Nu am primit nicio propunere de a intra in PDL
Acesta spune ca are in vederea scaderea CAS-ului cu 3 pana la 5 procente pentru angajat si "poate si pentru angajator".
Ungureanu a refuzat sa raspunda direct la intrebarea daca se vede premier si dupa alegerile din noiembrie spunand doar ca el a venit "sa construiasca ceva si nu sa peticeasca". '
Seful Guvernului a negat si ca vreun politican i-ar fi propus intrarea in PDL.
Despre episodul UTC:
Ungureanu spune ca nu poate fi acuzat de comunism deoarece a fost promovat pe acea pozitie temporar si numai fiindca a fost un elev si un student de varf, lucru care iti era impus si nu-l puteai refuza. Acesta a mai precizat ca nu a fost niciodata membru al PCR:
"Nimeni nu te intreba daca esti sau nu esti, supleant insemna ca tii locul cuiva. Vot, daca exista vreodata cumva vreun vot, era o chestiune strict consultativa, pur formala. Dar am avut, probabil, nenorocul de a fi premiant in toti acesti ani, fost olimpic si olimpic international, ceea ce, pana la urma, se razbuna intr-o asemenea chestiune. Fiecare liceu era interesat sa-si promoveze tinerii care aveau oarecare aptitudini profesionale, la nivelul anilor de adolescenta, in structuri politice care, de fapt, reprezentau mai curand scoala si numele ei si nu neaparat personalitatea elevului. Daca este o vina in a fi premiant si a ajunge intr-o asemenea situatie, atunci, evident, sunt la randu-mi vinovat. La 16 ani discutam, deci, de o vina in cazul acesta. Toata aceasta perioada a durat insa pana la 18 ani. Nu am fost membru al partidului comunist", a spus Ungureanu.
Despre relatia cu Rusia
"Relatia poate fi gandita din doua perspective: Relatia UE cu Federatia Rusa si relatia directa Bucuresti-Moscova. Rusia este un potential partener economic foarte bun. Exista investitii ruse mari in Romania", spune premierul care recunoaste ca exista un deficit de dialog si ca "partea rusa cere, pe buna dreptate, un dialog construit pragmatic."
Despre scopurile imediate
Premierul sustine ca nu poate face o "adevarata revolutie" in cateva luni si ca-si propune ca principale scopuri mentinerea stabilitatii politice si economice, tinerea economiei romanesti si implicit a cheltuielilor bugetului in liniile scrisorii de intentie cu FMI.
"Vreau ca prim pas in aceasta directie sa infiintez un Consiliu Consultativ de Afaceri care sa reprezinte interfata dintre Guvern si premier, in special, si mediul de afaceri", declara premierul.
Ungureanu spune ca se simte foaarte bine sustinut de catre PDL si ca are libertatea de a lua masuri mai dure care includ si disponibilizari la varful unor institutii unde nu s-a facut performanta:
"Nu am absolut niciun calcul de ordin personal de a nu face anumite schimbari indiferent cat de mult s-ar opune partidele. Sunt un premier independent sustinut de o Coalitie politica si care actioneaza dupa un program stabilit anterior... Ce-mi ofera aceasta coalitie si in special PDL-ul in acest moment? Capacitatea de a opera in interiorul resursei umane implicate in conducerea administratiei centrale, fara sa existe o frana, o cenzura de ordin politic. Mie mi se pare ca este un gest admirabil, eu nu le-am cerut, am avut pretentiile mele cand s-a constituit guvernul."
Despre pozitia Olandei
M.R. Ungureanu sustine ca nu poate prezice care va fi pozitia Olandei in toamna, dar crede ca cel mai important e ca Romania sa urmeze pasii stabiliti si sa indeplineasca toate aspectele tehnice ale integrarii in Schengen.
Alte declaratii:
- Am luat cunostinta si de cererea domnului Ponta in ceea ce-l priveste pe domnul Blejnar. Vom analiza, dar noi ii avem in vedere, asa cum am spus, pe toti cei care nu performeaza, indiferent de nume si pozitie. Aici intra toata lumea si nu numai domnul Blejnar.
- Am in vedere scaderea CAS-ului cu 3 pana la 5 procente pentru angajat si "poate si pentru angajator".
- Vreau reducerea cheltuielilor bugetare.
- Nu-mi pun problema ca activitatea mea trebuie sa se incheie in noiembrie. Daca in noiembrie va veni alt premier vreau sa-i las lucruri bine facute. Eu am venit sa construiesc si nu sa peticesc.
- Nimeni din PDL nu mi-a propus sa intru in partid.
- Romania este interesata sa investeasca in Republica Moldova in privatizarea anumitor inteprinderi. Suntem in situatia in care ne-am exprimat intentiille de privatizare, dar nu ca stat roman ci intermediind un dialog cu investitorul roman.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
Chiar de ar avea intentia de a face ceea ce spune, nu va avea posibilitatea practica, pentru ca actualul sistem politic nu ii va permite.
Doar daca va propune mariri de venituri si noi privilegii sau imunitati, atunci va avea tot sprijinul parlamentului.
In rest, acelasi spectacol, cu aceiasi actori dar cu bilete mai scumpe.
Cat timp va exista actualul sistem lipsit de responsabilitate, nimic nu se va schimba in bine pentru cetatean.
Care este nivelul taxelor in RO?
16% impozit pe profit, din ce ramane (31.3% pensie -10.5% angajat, 20.8% angajator, 10.7% sanatate - 5.5% angajat, 5.2% angajator, 1% somaj) inseamna vreo 52%. daca din restul cumparam produse (care au taxe 24%) vedem ca din 100 RON pe care ii muncim, statul ia 64 (si nu am mai pus la socoteala zecile de alte taxe!).
Ce ne da in schimb?
Politie si justitie corupta, invatamant si sanatate jalnice, drumuri lipsa, etc...
E ca in comunism, doar ca pcr-istii au fost inlocuiti de baieti destepti si regi ai asfaltului, si abonatii permanenti ai contractului cu statul
Daca te duceai la targ si vindeai viteii, nu iti lua nimeni 24% (TVA). La invatator dadea bani numai daca aveai copii si atata vreme cit doreai sa invete. De sanatate aveai grija cum puteai, era treaba ta. Puteai plati citi vraci si doctori vroiai. Nu te obliga nimeni sa platesti fiindca vecinul e un dobitor si s-a imbatat si a facut o prostie, iar acum toti platim pentru asta.
Era mai rea taxarea atunci?
Dar cred ca v-ar accepta cu draga inima cererea de emigrare. Succes!
Astfel ce mici fac evaziune de doi lei si inchid ochii la marea evaziune si descurcareala a celor mari care fac marea evaziune, ba chiar le gasesc scuze, pentru ca " ...deh, fiecare face ce poate."
Se vede despartirea anormala a cetateanului fata de STAT si nu este bine. Se arunca vina pe stat, cand de fapt vinovatii sunt cei alesi, care prin sistemul politic existent isi promoveaza interesele personale.
Obiectivul lor principal a fost atins. Astfel in constiinta publica a aparut statul, ca cel vinovat de toate rautatile si statului i se cere "sa dea, sa faca, sa dreaga."
Asa ca ei scapa de fiecare data si prin alegeri libere si demacratice, revin la putere perpetuand sitemul, atat de benefic lor.
In concluzie ne meritam soarta :).
dar statul cheltuie mare parte din acesti bani:
-cu pensia parintilor tai (pentru o pensie de 1000 lei e necesar sa cotizeze un angajat cu salariu brut de 3000 lei
-cu educatia ta
-cu sanatatea ta
-cu alte 1000 de lucruri pe care nu le vezi - pentru ca e greu...
e adevarat ca multe cheltuieli sunt discutabile. la fel si gandirea mea sau a ta.
- care educatie? epava care abia-si mai trage sufletul? Vezi cazul SIVECO de zilele astea.
- care sanatate? Cotizez de peste 10 ani si anul trecut cand am avut o afectiune acuta a trebuit sa-mi iau medicamente cu pret intreg pentru ca altfel trebuia sa astept pana la nu stiu ce data si ora a lunii viitoare (stoc de compensate epuizat) si intamplator vedeam stele verzi de durere.
- cu alte 1000 de lucruri pe care nu le vad pentru ca NU EXISTA.
Cu mici exceptii toti banii multi-putini au fost paraditi. Angel, numeste un singur domeniu patronat de stat care merge OK in tara asta., un singur proiect major dus la indeplinire fara scandal, intarzieri, depasiri ale bugetului cu 200-1000%.
B. Eu platesc cam 500 ron lunar si nu am primit nimic cand am fost la spital. Deci are dreptate, tu aberezi. Si daca eu, care platesc, nu primesc nimic, NU IMI PASA ca altul nu primeste nimic. Absolut deloc.
C. Respectivul nu vorbea de Funeriu. Si avea dreptate cu siveco: o firma de amatori care jecmanesc bugetul statului. Nu au reusit nici un soft sa faca sa functioneze dupa atatea contracte cu statul.
D. Eu am caldura pe gaz. Deci eu subventionez alti paraziti, nu invers. Nu ar trebui nici o subventie. Nu iti permiti, asta este. Te gandesti la actiunile proprii din ultimii 22 de ani si vezi unde ai gresit. In frig. Nu este nimeni obligat sa te plateasca de bun.
E. Nu merg cu tramvaiul, autobuzul sau metroul. Si este o tampenie sa fie subventionate. Doar o forma de furt de la buget subventia asta.
F. Corect, iluminat public din taxe. Nu vad unde bati.
G. Din pacate, boala Romaniei (una din ele) este bugetul centralizat la bucale. Ar trebui regionalizat si deciziile sa se ia local. Locuiesc in Banat sau in Ardeal, ma astept ca banii platiti sa fie folositi aici, unde locuiesc. Nu sa ia deciziile niste nimeni aciuiati in politica care se orienteaza unde sunt mai multi milogi muritori de foame si baga acolo banii ca sa aiba cine ii alege.
H. Pensia ar trebui (daca tot ii PAYG) sa fie calculata dupa principiul: cat incasez atata pot plati. Simplu. Asta este sistemul, asta avem.
B. asa...60 de ron lunar (de fapt e 60 de ron pe naiba, la salariul pe care-l am e mai degraba spre 200 lei lunar dar sa spunem ca e 60), am fost bolnav o singura data in 10 ani. Unde au fost cei 6000 lei ai mei (+ dobanzi) cand am avut nevoie de ei?
C.Am terminat fac. acum 10 ani. Nici noi nu am avut stea in frunte dar absolventii de azi sunt jalnici.
D. Da, am caldura nesubventionata, nu stau la bloc.
E. Nu, am masina proprie la care platesc taxe peste taxe.
F.pentru asta sunt taxe locale
G. Nu traiesc in Bucuresti
H. Insist sa-mi dai un raspuns la ultima intrebare: un singur proiect cu statul roman unde nu s-au risipit banii in mod de-a dreptul obscen, nu a iesit din termen cu 2-3 ani si nu s-a lasat cu acuze politice si tot circul de rigoare
Cit despre pensia lu' maicamea, care are 7 milioane dupa 35 de ani de munca, ce sa mai vorbim!
Cheltuielile "discutabile" sunt buba care a dus la anomaliile actuale cu pensia (din imprumuturi externe), cu educatia, cu sanatatea si cu alte 1000 de lucruri pe care - intradevar - nu le vedem.
Nu statul este de vina, ci sistemul parlamentar care prin legislatia si interesele personale ale celor ce il compun, au dus la situatia in care ne aflam si din care nu reusim sa iesim.
Colac peste pupaza, ne-am mai pricopsit si cu alta suprastructura, PE, care este formata si functioneaza pe acelesi principii ca si parlementele locale. Eficienta acestei noi structuri se vede zilnic prin lipsa de idei si neputinta de a scoate din criza provocata tot de ei, a celei mai mari puteri economice a lumii, Europa.
Fara schimbarea sistemului cu un altul, in care raspunderea materiala a alesilor sa fie la baza, vom ramane captivi si indatorati pe veci.
Companiile platesc 16% impozit pe profit la sfarsitul anului si inca 16% impozit pe dividende. Mai pune accizele, cele mai importante cele pe benzina, care se regasesc mai apoi in toate preturile, si impozitele pe proprietati.
Dar asta nu-i o problema pentru ca oricum statul iti ia toti banii. Cand cumperi ceva banii merg in contul firmei, unde sunt taxati, apoi o parte in salariile angajatilor care sunt din nou taxate, si tot asa. Problema de fond e ca banii sunt "supti" prea repede din economie si nu au timp sa produca bunuri si servicii benefice, vizibile. Iar pe de alta parte nu avem nici "servicii" de stat decente: sanatate, invatamant, justitie, investitii etc.
"Federal social insurance taxes are imposed equally on employers[5] and employees,[6] consisting of a tax of 6.2% of wages up to an annual wage maximum ($106,800 in 2010) for Social Security and a tax of 1.45% of all wages for Medicare."
Sa iti fie rusine, mai draga!
2. O intrebare de bun simt: cum se face ca statul ia fiecarui roman mai mult de jumatate de bani, chiar 60% (!) dupa cum spuneti, iar bugetul de stat se face pe incasari de 32-33% din PIB? In Bulgaria se ajunge la 37% din PIB, in tarile bogate din Europa se ajunge la 40-45, chiat 50% din PIB
Bizar, nu?
Poate ar trebui sa intrebati milioanele de oameni cu varsta de munca (18-65 de ani) care nu contribuie cu mai nimic la buget de ce suntem in situatia asta. Da, aiai mici pe care nu ii baga nimeni in seama, cu ochii la marii evazionisti: taranii care nu isi declara veniturile, frizerii, micile magazine de paine, dentistii, profesorii care fac meditatii, birturile de tara, agentiile imobiliare care isi baga comisionul direct in buzunar,spalatoriile auto, etc etc etc
Ei gandesc ca si dumneavoastra: de ce sa dau bani la stat, ca nu imi da nimic in schimb. Asa ca statul jupoaie si el de unde poate: de la angajatii cu carte de munca la alb, din taxa pe consum, din accize.. Iar in medie veniturile noastre bugetare raportate la PIB sunt printre cele mai mici din UE.
Pe scurt: statul CHIAR nu are bani pentru un sistem rezonabil de sanatate (sistem subfinantat). Asta e principala cauza, nu proasta administrare (Exista si aia)
Aici e un cerc vicios. Parerea mea e ca trebuie pus oul inainte, apoi gaina: iti platest taxele, apoi pui presiune pe sistemele furnizate de stat: urli, tipi, faci gura, verifici cum se cheltuie banii, votezi, etc etc etc
Alternativa "nu dau bani la stat, dar fac gura" nu functioneaza.
De abia cand mai toata populatia activa va plati taxele catree stat se vor intampla doua lucruri:
- veniturile bugetare vor creste
- taxele vor scadea
Solutia de a scadea taxele nu e o solutie rea, forteaza cumva populatia sa se conformeze (contractele de munca negre/gri sa iasa la suprafata)
De fapt este vorba de sistemul politic si de toti trepadusii care il sustin si il intaresc pe zi ce trece, in beneficiul lor personal.
De ce ar vrea ei sa scada taxele? Din ce ar mai lafai si risipi?
Incepand cu Constitutia si terminanad cu cea mai neinsemnata lege, totul este spre protejarea si imunizarea lor, pentru ca din angajatii nostrii, ei vor sa devina stapanii nostrii si daca sistemul parlamentar se va mentine, chiar vor reusi.
Toate acestea le vedem, le auzim dar nu le intelegem si mai grav, nu schimbam nimic.
Dupa alegerile din toamna, spectacolul va continua cu aceiasi actori dar schimbandu-si intre ei rolurile.
Nimic nou (poate niste taxe noi).
E cam nashpa viitorul politic pentru "bicefalii" tai din fruntea USL , cu MRU asta , asa ca s-a dat alarma pe unitate , sa-i dati la geoale !! Este ??? lol :) :)
Acum , la subiect : poate ca ai fost si tu un olimpic , ca erau citeva sute pe an , in toata tzara ........ daca n-ai ajuns nimic , inseamna ca erai d-ala , cu mentiune sau maxim locul trei !
Si la caracter stai destul de rau ! Sa arunci - fara probe - diversiunile ca MRU a fost ciripitor (precum Porumbacu` ) la Secu si ca a infierat golanii de la Timisoara este o jegosenie demna chiar de un fost lucrator la Minastirea de Taici ........
PS. La sfirsitul postarii dvs (obs. ca va vorbesc frumos , desi nu meritati ) mi-a placut chestia cu "Nihil Sine Secu in Romania " !!! Doar ca ati facut o regretabila confuzie de persoana , amintind in acest context de MRU : v-ati referit , desigur , la" consoartele" princiar Duda , al de acandidat din partea Casei Regale la alegerile ..... prezidentiale republicane !
Gata pentru azi !!! ......... te pup pe portofel , uslashule postator , ca azi ati luat banii de greva parlamentara , doar !!
Si , nu uita : daca esti de planton la sediul USL , sa nu te ia somnul , ca pe Porumbacu , taman acum :) :) :)
eheeeeee !!
Si acum, exista legaturi stranse inre politie si scolile auto, unele care fac scolarizarea persoanelor sanatoase pe masini automate- desi legea nu a intrat inca in vigoare.
Asa ca... o amenda = 0
Singura sansa ramasa e transformarea in paradis fiscal a Romaniei - impozit unic de maxim 10 procente, reducere cu 80 la suta a taxelor pe munca, eliminarea salariului minim, reducerea cu un milion a personalului bugetar. Si chiar si asa ar fi greu sa devenim performanti economic.
Asa ca lasa bull-ul si shit-ul la tine acolo si nu mai baga vrajeli de doi lei ca si nea Monarhistul de mai sus (daca nu sunteti aceeasi persoana).
Si da, PCR era o adunatura de ageamii!
Poate in zona ta s-a procedat asa cum spui tu,dar in altele nu ai putut sa mergi impotriva valurilori!
Cine a riscat a scapat,cine nu, a ramas mai departe fidel tarii!
De ce nu se duceau rrecrrutatorrii si la cei prrosti?
da' sa nu-mi rraspunzi ca cei prrosti se rracolau singurri, ca nu e asa...
~~~~~~
Precizare neinspirata, inutila si mediocra. De nota 5.
Good behavior is the last refuge of mediocrity.
Henry S. Haskins
Succesuri.
Numai ca vad bine ca MRU este si el de multi ani din "sistem", nu a venit curat, imaculat si fara de pata din zone eztraterestre si mai ales extra-romanesti!!
Este si el de-al pamantului romanesc, din "sistem", din sistemul al de care Traian Basescu intr-un moment de mare sinceritate spunea in seara in care a retras Proiectul Legii Sanatatii:
"Sistemul e corupt, politizat, se fura si asa este peste tot nu numai la Sanatate!!!"
Asta in timp ce acum cateva zile MRU spunea ca "institutiile statului functioneaza numai ca NU putem opri lacomia oamenilor care lucreaza in ele", de parca institutiile de care vorbea MRU erau numai scaunele, birourile, calculatoarele, fara OAMENII aia !!!!!!!
La intrebarea aia despre cei 80000 Euro primiti de sotia sa de la PETROM, MRU a dat niste explicatii savante, chinuite, ca-i curgea transpiratia pe la tample !!!
L-am schimbat pe Boc cu MRU, ATAT.
In rest, MRU nu are nici o putere asupra coalitiei care-l sustine, nu poate face schimbari decat pe la trepadusi neinsemnati, fara GREUTATE in partidul care i-a numit, ma indoiesc eu ca-l va schimba pe inexistentul Ministru Ritli de la Sanatate sau pe Duta de la CNAS !!!!
Basescu, numindu-l pe MRU au reusit in schimb in stil mare sa opreasca furia si ura romanilor impotriva lui Boc, care saracul nici nu vrea sa auda de candidatura la Cluj, de frica unui esec rasunator !!!
Vorbe, vorbe slefuite la MRU, spuse numai altfel decat pana acum..
Dar, aceleasi vorbe goale si rezultate peste vreo inca 20 de ani de tranzitie...
SUCCESURI verzui cu inima simbolica de la PDLul pe faras in disperare de aliante cu traseistii din UNPRul bun la guvernare, varianta romaneasca a UDMRului....
Plus site-ul PVV xenfob, rasist si discrimnativ impotriva tuturor cetatenilor Oost Europeni.
Asa ca este usor de banuit care va fi pozitia Olandei in septembrie.
Am in vedere........, Vreau..........., etc, etc.
Adica sa vorbim vorbire.
Nici o sansa, vorbe goale, MRU a spus si atat, nu va plati nimeni, iar "investitiile" vor continua, ca PDListii clientela politica au mare foame de bani, se prefigureaza intrarea in opozitie pe muuuulti ani, poate chiar definitiv... desi exista UNPRul similar UDMRului, adica bun pentru orice guvernare....
MRU, aceeasi Marie cu alta palarie mai stilata...
In 2012 Guvernul MRU si-a propus absorbtia a 6(SASE !!) Miliarde Euro !!!
Situatia arata asa:
- luna ianuarie : ZERO absorbtie!!
- luna februarie : ZERO absorbtie !!
Este evident ca nu exista nici o sansa ca Romania sa-si indeplineacs acest obiectiv !!
Asta in timp ce Romania are alocati de la UE 19 Miliarde Euro pentru perioada 2007-2013(+2, pentru absorbtie), in timp ce Romania contribuie ANUAL OBLIGATOIU la UE cu ~1% din PIB, adica ~ 1,2 miliarde Euro, adica cu vreo 6(SASE) Miliarde Euro a contribuit de cand a aderat !!!
"Performanta", nu gluma !!
SUCCESURI !!
In opinia mea prioritatea numarul UNU a Romaniei TREBUIE sa fie absorbtia fondurilor europene, in conditiile in care la finalul 2007-2013 se cam prefigureaza ca vom ramane contributor net la UE !!
Oamenii bine pregatiti nu au fost prea bine motivati ( in ultimii 22 ani), unii au plecat, este greu de gasit asa peste noapte.
Mai ales ca se lucreaza cu personal semicalificat.
2.Scaderea CAS DUCE LA CRESTERA DEFICITULUI GUBETAR AL PENSIILOR,asadar se pun la cale noi crime socio-economice impotriva pensionarilor?
3.Reducerea chelrtuielilor bugetare trebuie sa insemne aducerea salariilor ministrilor la nivelul salariului mediu pe economie,doar acestsalar le arata competenta.