Presedintele PSD Victor Ponta a declarat miercuri seara, intr-o emisiune la Romania TV, ca Opozitia va reveni din greva parlamentara daca in Parlament se vor vota majorarea salariilor sau uninominalul, precum si proiectele de lege initiate de USL privind reducerea numarului de parlamentari si migratia politica in Parlament.

"Proiectul de lege privind reducerea numarului de parlamentari e scris de noi si depus inca din luna iulie, de opt luni sta in Comisii, sigur ca ne vom intoarce sa-l votam", a spus Ponta.

Intrebat daca Opozitia va reveni in Parlament si pentru reintregirea salariilor bugetarilor, la care a facut referire presedintele Traian Basescu in discursul de miercuri din Legislativ, liderul PSD a raspuns afirmativ. "Da, pentru majorarea salariilor, uninominal, 312 parlamentari si interzicerea migratiei parlamentare".

In schimb, cu privire la rugamintea adresata Opozitiei, miercuri, in Parlament, de catre seful statului, "de a reveni in Parlament si de a discuta problemele politice acolo", Ponta a spus: "Nu cred ca e cazul sa ne facem rugaminti intre noi, nici noi nu-l rugam nimic pe presedinte, nici el sa nu ne roage pe noi".

De asemenea, el considera apelurile la dialog ale unor reprezentanti ai Puterii "o ipocrizie", "daca ar vrea sa discute ar da un telefon, ar trimite o scrisoare".

"Mi-e mila de Traian Basescu"

Victor Ponta a mai spus ca ii este mila de Traian Basescu, pentru ca "nu poate sa mearga nicaieri fara sa fie huiduit".

"Mie mi-e mila de Traian Basescu, pentru ca el nu mai poate sa mearga nicaieri fara sa fie huiduit. Elena Udrea si Roberta Anastase i-au adus miercuri, in Parlament, numai oameni care sa-l aplaude si tot a fost huiduit (...) A adus dna Udrea vreo 160 de aplaudaci, dar vreo 10 dintre ei nu au fost cuminti si au inceput sa huiduie", a spus Victor Ponta.

In timpul discursului din Parlament de miercuri, Traian Basescu a fost huiduit de mai multi protestatari aflati intr-un balcon din sala plenului Camerei Deputatilor. Manifestantii au strigat "Demisia" si "Regele Mihai", iar Traian Basescu le-a raspuns razand "Mergeti la dansul si chemati-l". Dupa citeva zeci de secunde, protestatarii au fost scosi din balcon de angajati ai Parlamentului.

"Ungureanu n-are atributele necesare unui prim-ministru"

Liderul PSD a apreciat ca premierul Mihai Razvan Ungureanu nu are atributele necesare functiei, pentru ca nu este in stare sa-i schimbe pe secretarii de stat contestati, precum seful CNAS. "Este o evaluare personala", a spus Ponta.