Sorin Oprescu a vorbit la B1 TV despre confruntarea televizata din timpul campaniei prezidentiale din '96 dintre Ion Iliescu si Emil Constantinescu. Acesta spune ca cineva care "parea nebun statea cu fata lipita de geam si bolborosea" tot felul de chestii neinteligibile. Intr-o pauza a confruntarii televizate, Ion Iliescu le-a spus celor din echipa ca barbatul respectiv "ii face ceva" si ca nu se poate concentra deloc.

"Da dom'le... asa a fost. Ion Iliescu a venit si ne-a zis ca nu stie ce-o fi si ce-o face nebunul ala dar se intampla ceva ciudat si nu se poate concentra deloc", a declarat Oprescu.

Si Mircea Geoana a acuzat dupa confruntarea televizata cu Traian Basescu ca adversarul sau la prezidentiale a fost ajutat de parapsihologi si ca a purtat imbracaminte in culori violet pentru a atrage energii pozitive.

  • "Eu nu cred, stiu ca exista, in serviciile de informatii occidentale si in cele sovietice din spatiul ex-comunist, o intreaga cercetare in jurul acestor subiecte, cu energie si cu chestii de genul acesta. Multa lume crede. Domnul Basescu crede in mod sigur, pentru ca a folosit si foloseste aceste tehnici, inclusiv oameni pe care i-am vazut eu la Palatul Cotroceni, care fac parte din aceasta categorie", a afirmat Geoana atunci, adaugand ca persoanele respective nu ar fi nici vrajitori, nici ghicitoare, ci sunt cunoscuti "in piata" pentru capacitatile lor. "Pana la urma, au un CV si sunt foarte cunoscuti. Ii stiu si eu pe vreo doi".
  • "Stau si-i intreb pe cei care se ocupa de protectia presedintelui si de integritatea sistemului de securitate nationala ce cauta oameni de acest gen in proximitatea presedintelui, atunci când isi face treaba ca presedinte, nu ca simplu candidat", a mai spus Mircea Geoana.
  • "Haideti sa nu cautam scuze puerile, dar eu am vazut in timpul dezbaterii, deci in dezbaterea respectiva, oameni care lucreaza cu Basescu pe acest domeniu, prezenti exact in dreapta camerei de luat vederi, cum este colega de la camera 4...Isi faceau treaba. Ce faceau, ce nu faceau, nu stiu, dar i-am vazut cu ochii mei, ii stiu cine sunt. Si i-am vazut si la palatul prezidential dupa aia, la Cotroceni, in timpul discutiilor cu partidele politice. Acelasi cetatean, stând acolo linistit, intr-un colt, acasa la el, in casa presedintelui României. O fi ceva, domnilor!", a incheiat acesta.