Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, l-a acuzat joi la TVR pe liderul PSD Victor Ponta ca minte foarte mult. Ea a explicat ca demisia de la sefia Camerei, ceruta in mod insistent de opozitie, nu este o miza, ci doar o scuza pentru protestul nejustificat al parlamentarilor USL. "Trebuie sa ne obisnuim cu asta: Victor Ponta minte foarte mult, eu mi-am permis sa-i sugerez premierului ca a doua oara cand mai are discutii cu dl. Ponta sa foloseasca totusi niste martori pentru ca este clar ca niciodata el nu recunoaste ce a zis si de altfel se contrazice de la o zi la alta", a spus Anastase.

Roberta Anastase s-a referit si la donarea indemnizatiilor parlamentarilor opozitiei, aflati in protest: "Vorbim de un santaj politic, Ponta a spus public ca acei parlamentari care nu isi vor dona indemnizatiile vor fi exclusi din partid sau isi vor pierde colegiile; stiu de la parlamentari ai opozitiei ca sunt oameni care au primit telefoane de amenintare pentru ca au indraznit sa spuna ca nu-si doneaza indemnizatiile".

Presedintele PSD Victor Ponta a afirmat, joi, la Craiova, ca premierul Mihai Razvan Ungureanu ii starneste un sentiment de "solidaritate" intrucat "este singur acolo, mai incearca sa mai faca ceva, dar de fiecare data ii da cineva peste mana". Victor Ponta a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca nu l-a deranjat ca premierul Mihai Razvan Ungureanu a facut public faptul ca au vorbit la telefon, insa trebuia "sa aiba curajul sa spuna tot".

"Acum, daca incepem sa povestim la televizor, trebuie sa avem curajul sa povestim tot. Sigur ca se poate supara doamna Anastase sau doamna Udrea sau alte doamne ale domnului Basescu. Dar daca incepem sa povestim, eu zic sa avem curaj. Eu nu am vorbit cu Guvernul, ca am vazut un comunicat al Guvernului, pentru ca nu m-a sunat Guvernul. Pe mine m-a sunat domnul Ungureanu si am vorbit cu domnul Ungureanu. Daca vrea sa povestim in public, povestim, daca nu, nu. Este foarte simplu", a spus Victor Ponta.