"Nu am abandonat proiectul Nabucco. Sigur, a aparut un proiect de back-up, un proiect care, pe teritoriul sudic, se numeste South East Europe Pipeline si care pleaca din aceeasi zona de resurse, din Azerbaidjan", a declarat ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, invitat la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata de PRO TV.

"Va spun ceea ce Ministerul de Externe poate gestiona. Noi vom avea o discutie, sper cat mai curand, cu Georgia si Azerbaidjanul, in care aceasta problema a resurselor energetice este prioritara, dar si despre aspectele care tin de competenta noastra, mai ales in domeniul securitatii si a disponibilitatii lor de a deveni membri ai Aliantei Nord-Atlantice", a precizat ministrul Diaconescu.

Intrebat ce anume pot face companiile romanesti in Georgia sau Azerbaidjan sau ce pot face companiile din aceste tari in Romani, ministrul Afacerilor Externe a declarat: "Foarte multe lucruri. In primul rand, sa isi identifice oportunitatile de afaceri si de relatii economice. Georgia are un climat bancar si investitional extrem de ofertant; Azerbaidjanul nu poate lipsi din niciun proiect mai serios in ceea ce priveste gazele naturale si importul de materii prime."