Ministrul Transporturilor Alexandru Nazare este invitat in emisiunea lui Ion Cristoiu de la B1 TV. "Nu avem autostrazi pentru ca nu ne-am creat un portofoliu de proiecte inainte de aderare, cea mai importanta perioada, iar acum pentru ca nu stim sa ducem la capat anumite proiecte. Incercam acum s acream un portofoliu de proiecte inainte de 2014. Acest an este anul proiectarii, unul foarte important", a declarat Nazare.

Alexandru NazareFoto: captura B1 TV

"Toate proiectele se pregatesc in Romania inainte de perioada de programare, se trimit la Bruxelles unde sunt analizate, apoi, dupa ce lucram pe niste aspecte cum ar fi cost-beneficiu, se aproba rambursarile. Sunt acei bani de care avem atata nevoie. Noi facem niste cheltuieli dar nu putem cere rambursarea acelor bani inainte sa fie aprobat proiectul la Bruxelles", a continuat acesta.

Autostrazifinalizate

Ministrul spune ca autostrada A2 va fi terminata pana pe 30 iunie si "ne va duce direct la mare", iar autostrada Bucuresti-Ploiesti are termen de finalizare pana pe 15 mai. Tronsonul Comarnic-Barasov este prevazut ca si concesiune.

Aeroportul Baneasa si cursele low-cost

Despre aeroportul Baneasa, Nazare spune ca acesta nu se va inchide ci se va extinde, dar cursele low-cost vor fi mutate pe Otopeni.

Tarom va fi listat pana in 15 mai

Tarom are pierderi si va fi listat pana in 15 mai. Nazare crede ca "viitorul Tarom nu este legat de cursele spre Vest ci de extinderea zborurilor spre Est"

Despre Canalul Dunare-Bucuresti.

"Joi este la Bruxelles Consiliul ministrilor Transporturilor iar proiectul are prioritate la finantare", anunata ministrul. Proiectul de fezabilitate este de peste 1 miliard de euro si se potriveste foarte bine cu mecanimsul european deoarece are parti multiple: transport, energie, agricultura si turism. "1 an va fi proiectarea si 4 ani executia", a anunat acesta.