Fostul primar general al capitalei, Adriean Videanu, a vorbit in cadrul emisiunii "Ultimul cuvant" de la B1 TV despre proiectele capitalei si despre scaderea ratingului de credit al Bucurestiului.

Adriean VideanuFoto: Hotnews

Adriean Videanu a declarat ca nu va mai candida pentru un nou mandat la Primaria Bucurestiului. Vorbind despre decizia de scadere a ratingului municipiului Bucuresti de la "BB+" la "BB", Videanu a spus ca are foarte multe regrete legate de ceea ce nu s-a intamplat cu Bucurestiul in ultima vreme. El a mentionat ca ratingul reprezinta "un certificat de buna purtare" si ca i se pare strigator la cer veridictul acordat de Standard&Poor's.

Referitor la constructia Pasajului Basarab, Videanu a mai spus ca acesta este un proiect foarte important, care trebuie insa continuat cu un pasaj subteran, altfel blocajele din zonele Leu si Drumul Sarii nu vor putea fi solutionate, iar constructia pasajului se va dovedi inutila. Fostul primar sustine ca doar constructia unui pasaj subteran, care sa porneasca de sub Pasajul Basarab, va permite fluidizarea traficului.

Adriean Videanu a afirmat ca "singurele proiecte importante din Bucuresti s-au realizat in timpul mandatului lui Traian Basescu sau al meu" si ca i se pare "strigator la cer" faptul ca 62% dintre bucuresteni considera ca Pasajul Basarab este un proiect al primarului Sorin Oprescu.