Cezar Preda (PDL), presedintele Comisiei palamentare de control asupra SRI, a declarat miercuri, pentru Realitatea TV, ca acuzatiile lui Sorin Frunzaverde cu privire la statul politienesc sunt lipsite de fundament.

"Este o afirmatie lipsita de fundament. Am cerut in 2010 o analiza, sa testam daca la nivelul perceptiei publice exista o asemenea presiune", a spus Cezar Preda, adaugand ca o astfel de perceptie se inregistreaza doar la nivelul personalitatilor publice.

Intr-o interventie telefonica la postul de televiziune Realitatea TV, democrat liberalul a facut doua corectii cu privire la declaratiile fostului vice prim-ministru al partidului. Preda sustine ca Sorin Frunzaverde a adus in discutie problema statului politienesc in cadrul intalnirilor cu filialele doar de 2-3 ori, "la primele intalniri", si nu de 46 de ori cum afirma acesta.

Cezar Preda a adaugat ca fostul vice prim-ministru al partidului nu a vrut sa dea o motivatie ideologice pentru plecare, exceptand referintele catre dreapta. Preda a adaugat ca, in cadrul conventiei, Sorin Frunzaverde a fost responsabil pe partea ideologica si a criticat foarte dur politica de dreapta promovata de liberali.

"E momentul ca partidul democrat sa se uneasca si sa incerce ca isi faca coerenta politica si recunosc si eu o parte din acuzele domnului Frunzaverde, aceea ca lidershipul nostru a aplicat politica strutului: s-a bagat cu capul in nisip si dupa noi potopul. Eu cred ca partidul democrat liberal, dupa plecarea lui Sorin Frunzaverde si a altor lideri marcanti ai partidului, are obligatia si are si sansa de a lua o decizie astfel incat sa nu luptam pentru supravietuire [...] ci pentru a ramane in politica romaneasca cu un cuvant greu de spus.

Intrebat daca printre aceste decizii se numara si inlocuirea presedintelui partidului, Cezar Preda a declarat: "un congres cu doua luni inainte de alegeri este o chestiune, dupa parearea mea, nu numai imposibila ci si nepoductiva."