Democrat-liberalul Adriean Videanu a declarat, joi seara, in cadrul unei emisiuni la B1 TV, ca nu crede ca vor iesi prea multi romani la vot, acestia fiind "dezamagiti de lipsa de alternativa". Videanu a mai aratat ca, in urma unei analize efectuate pe baza rezultatelor inregistrate la alegerile din 2004 si 2008, "daca prezenta la vot la alegerile locale va fi intre 38% si 42%, PDL va lua intre 26% si 30%".

Adriean Videanu la B1 TVFoto: captura B1 TV

"Am luat ce s-a intamplat in ultimele doua alegeri locale, din 2004 si 2008, si am facut o situatie. Daca prezenta la vot va fi intre 38% si 42%, PDL ia intre 26% si 30%. Nu iau in calcul derapari majore, plecari ale primarilor, vorbesc pe situatia actuala", a spus Videanu.

El a sustinut ca, pentru a se reusi acest lucru, structura de conducere a campaniei "trebuie sa intre rapid si mult mai puternic in rol": In momentul de fata, structurile noastre - care au fost intotdeauna poate cele mai mobilizate structuri pe care le-a avut vreun partid politic in Romania - sunt in asteptare. Acum, odata cu declansarea campaniei electorale, daca se mobilizeaza militantii partidului, PDL ia intre 26% si 30%. Structura de conducere a campaniei trebuie sa intre mult mai puternic in rol, trebuie dat un semnal de coeziune.

"Nu ma astept sa iasa prea multi romani la vot. Foarte multi sunt in zona nehotaratilor. Multi dintre cei care ar fi votat PDL s-au dus in zona nehotaratilor, din cauza masurilor pe care le-am luat. (...) Eu cred ca nu vor veni multi la vot, dezamagiti de lipsa de alternativa. Opozitia nu reprezinta o alternativa, Puterea a dezamagit prin luarea acestor masuri dure, dar parerea mea este ca multi au inceput sa constientizeze, foarte multi vor constientiza poate dupa ce vor veni altii ca n-au de unde sa le dea", a mai declarat democrat-liberalul.

Despre coruptii din PDL

"Deosebirea majora fata de 2004 este ca atunci se vorbea de coruptie, dar autoritatile statului nu scoteau pe nimeni in fata ca fiind corupt; astazi, indiferent de unde este, justitia isi face treaba".

"Fenomenul coruptiei nu poate fi localizat intr-un partid sau altul, el este peste tot".

"Pe cei ca Boldea, Pasat ii cunosc prea putin. Eu vreau sa va spun de echipa "greilor", cu care am construit acest partid. Noi am avut o intelegere atunci. Traian Basescu, seful statului, ne-a spus atunci: "Bai, baieti, aveti grija un singur lucru: sa nu va prind ca vreodata implicati partidul daca vreunul dintre voi are vreo problema! Eu sunt primul care, la suspiciunea cu "Flota", nu vreau sa angajez partidul dupa mine. Si va atrag atentia tuturor: niciodata sa nu va ascundeti sub fusta partidului daca cineva are vreo problema. Daca este o suspiciune, te duci afara, iti rezolvi problema si revii daca nu este niciun fel de problema". Spiritul asta a dainuit foarte mult, eram totusi un nucleu. Partidul a devenit foarte mare, eu n-am cunoscut jumatate din parlamentarii partidului".

Despre plecarea lui Sorin Frunzaverde

"Pe mine ma doare cand pleaca oricare coleg al meu, mai ales daca sunt oameni cu care am construit in partid. Sigur ca plecarea lui Sorin Frunzaverde in special creeaza o problema. Dar nu este un capat de tara".

"Parerea mea este ca Sorin a gresit, pentru ca el este un om politic foarte valoros, cu idei foarte pragmatice, dar va fi singular in PNL. Va fi singurul om in PNL care va incerca sa construiasca dreapta. Poate va fi partenerul nostru de dialog in interiorul PNL, pentru a construi impreuna dreapta. Dreapta in Romania inseamna o constructie cu PNL, la un moment, cand vor disparea toate rugozitatile. Si poate Sorin Frunzaverde va fi partenerul nostru de dialog in interiorul PNL, pentru ca stim cum gandeste si poate vom face o punte de legatura".