Presedintele CJ Caras-Severin, Sorin Frunzaverde, a declarat vineri pentru Realitatea TV ca isi va da demisia, sambata, din Partidul Democrat Liberal. Acesta a explicat, de asemenea, ca nu este implicat in dosarul Moldomin dar, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin cunoaste cateva dintre persoanele implicate in acest caz.

Presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Sorin Frunzaverde, a anuntat, marti seara, ca va fi candidatul USL pentru sefia CJ, din partea PNL. "Voi fi candidatul USL, din partea PNL, la presedintia CJ Caras-Severin si voi fi membru PNL. Propunerea mi-a fost facuta astazi", a declarat Frunzaverde pentru Agerpres. Informatiile privind o viitoare despartire a lui Sorin Frunzaverde de PDL au aparut marti dupa-amiaza.

Presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin a prezentat, miercuri, intr-o conferinta de presa, motivele despartirii de PDL si trecerii in tabara PNL: "Haosul administrativ, vrajba politica si statul politienesc care sufoca orice comunitate si sufoca economic si Romania. Cred ca optiunea pe care eu si o parte din colegii mei o avem din punct de vedere al dezvoltarii Romaniei difera de optiunea conducerii PDL. Un numar important de lideri ai PDL au incercat sa ma determine sa nu am aceasta abordare. Despre aceste teme pe care le-am abordat azi aici eu vorbesc de 4 ani, in toate instantele de partid. Nu s-a intamplat nimic, in continuare este asa." Frunzaverde nu exclude varianta ca "un numar de lideri ai PDL sa considere firesc ceea ce am facut si sa ma urmeze, dar nu imi propun acest lucru."

Declaratiile lui Sorin Frunzaverde cu privire la dosarul Moldomin au loc ca urmare a acuzatiilor vehiculate in ultimele zile ce sustin ca plecare lui din partid s-ar fi datorat implicarii intr-o ancheta DNA cu privire la compania falimentara Moldomin Moldova Noua, din Caras-Severin. Intrebat in legatura cu acesta acuzatii, presedintele CJ Caras-Severin a declarat ca nu are legaturi cu Moldomin dar a precizat ca ii cunoaste pe cativa dintre cei implicati in acest caz ca urmare a functiei pe care o detine.

Sorin Frunzaverde a anuntat vineri ca ia cu el 38 din cei 42 de primari PDL din Caras-Severin.