Premierul Mihai Razvan Ungureanu are capacitatea de a construi o alternativa politica in jurul lui, a declarat luni, la TVR, democrat liberalul Adriean Videanu.

"Numirea lui Mihai Razvan Ungureanu a fost decizia cea mai corecta si sunt convins ca va confirma, si mai mult decat atat, cred ca Razvan Mihai Ungureanu are capacitatea de a construi o alternativa politica in jurul lui", a declarat Videanu in cadrul emisunii Prim -Plan.

Despre privatizarea Cupru Min, Adriean Videanu a spus ca a fost solutia cea mai buna. "Este o oferta corecta pentru starea in care se afla Cupru Min. Eu am repus in functiune Cupru Min cand eram la Ministerul Economiei si capacitatea lui de a intra intr-o exploatare care sa raspunda tuturor exigentelor de mediu europene nu se poate face decat prin infuzie de capital si singura solutie de a face acest lucru este privatizarea".

Si purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a declarat luni, la TVR Info, ca privatizarea Cupru Min este un succes iar Calin Popescu Tariceanu a incercat acest lucru de doua ori in 2008, insa fara succes insa.

Privatizarea companiei Cupru Min a fost caracterizata de catre premierul Ungureanu ca fiind efectul credibilitatii Guvernului si al "febrei unei frenezii economice", acesta insistand asupra faptului ca statul a incasat de patru ori mai mult decat pretul scontat pentru o societate aflata in faliment.

UPDATE: Sondaj IMAS pentru Adevarul:USL 48,4% din intentiile de vot; PDL este de 18,6%, Partidul Poporului-Dan Diaconescu are 16,6%, iar UDMR 7% din intentia de vot.