Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat marti seara la Realitatea TV, ca nu conteaza un episod precum cel de saptamana trecuta, cand a parasit sedinta coalitiei acuzand presiuni. Prim-ministrul a explicat ca s-a rasgandit in ceea ce priveste ordonanta de guvern pentru acordarea de fonduri catre primarii pentru ca a reusit sa convinga coalitia ca banii ar trebuie sa fie acordati pe criteriul necesitatii si nu pe criterii politice.

"Am reusit sa conving coalitia, cu care ma aflu intr-un dialog politic, sunt partenerii mei politici, asa cum sper sa am partener politic si PNL, eventual si PSD-ul, dupa ce iese din zona «nu ne vindem tara». In momentul in care stau de vorba cu partenerul politic, incerc sa il conving de ce este nevoie si catre ce trebuiesc consumati banii de la buget, unde sunt urgentele de care trebuie sa avem grija, nu pe seama alegerilor locale ci pe seama necesitatilor reale dupa iesirea din iarna", a declarat premierul Ungureanu.

Intrebat despre cum s-au alocat banii prin ordonanta de urgenta primariilor, premierul a explicat ca acestea au trimis la prefecturi informatia ca au probleme, prefecturile au dat mai departe la MAI de unde a iesit o lista de urgente umane, cu primarii catre care s-au dus banii.

Amintim ca premierul Mihai Razvan Ungureanu a parasit sedinta din 26 martie a coalitiei dupa ce liderii PDL i-au cerut sa aloce bani pentru colegiile in care au fost alesi deputatii si senatorii partidelor aflate la putere. Seful guvernului a declarat ca nu accepta presiunile politice in ceea ce priveste banii. Liderii partidelor de la putere au conditionat prezenta la vot in Parlament pentru sustinerea initiativelor legislative ale Guvernului de alocarea de fonduri bugetare, prin hotarari de guvern, catre anumite circumscriptii electorale.