Intrebat la Realitatea TV daca intentioneaza sa-si faca partid sau nu premierul Ungureanu a raspuns ca asteptarile clasei de mijloc se vor concretiza.

"Proiectele mele politice se construiesc in timp pe seama unor premise. Devin constient de asteptarea care exista intr-o masa foarte mare de electorat matur: profesii liberale, electorat educat urban, oameni aflati in plina varsta activa. Eu am vocea lor si sunt comun in aspiratii lor. Simt aceasta asteptare, vine spre mine pe diferite canalele", a raspuns Ungureanu.

Acesta spune ca activitatea lui in directia infiintarii unui nou partid se va structura intr-un fel, dar mai are nevoie de "un ingredient care este necesar si acesta este recunoasterea succesului in materie de administrare. Ori succesul in materie de administrare nu se instaleaza la doua luni de la investirea in functie, mai are nevoie de cel putin o luna...In Parlament apare turnesolul acestei actiuni", a explicat premierul.

Acesta a continuat sa vorbeasca despre sustinerea politica de care se bucura, care este relatia sa cu presedintele Basescu, dar si cu partidele politice.

"Nu numai presedintele Basescu este alaturi de mine. Partidul Democrat Liberal este un partener foarte bun in ansamblul sau si nu am ce sa-i reprosez. M-as bucura sa pot spune acelasi lucru si despre celelalte doua partide", a explicat la Realitatea TV premierul Ungureanu care este sustinerea politica de care se bucura.

"Cel putin teoretic, pentru binele teoretic colaboreaza toti, iar eu incerc sa fiu garantul acestor indatoriri cetatenesti. Se poate face buna guvernare fara comisioane si maini bagate in buzunarul investitorilor. Se poate face reformarea administratiei in mod profesionist fara partizanate", a continuat acesta.