Congresul USL de sambata este un congres al neincrederii, "in care e nevoie de garantii solemne, suplimentare ca nu se va strica caruta la USL", a declarat joi la TVR, senatorul independent, Mircea Geoana. Fostul lider social-democrat a atras atentia ca PSD a gresit cedand suprematia politica in Romania si neavand un candidat propriu la Presedintie.

"In premiera, in 22 de ani, PSD nu participa la alegerile locale pe sigla proprie si in premiera absoluta si extrem de nociva pentru statutul acestui mare partid, nu va avea candidat la prezidentiale in 2014", a declarat Geoana.

Intrebat daca sunt persoane nemultumite in PSD, fostul presedinte al Senatului a raspuns:"Sunt multumiti cei care si-au confirmat locurile pentru care candideaza si este un val de oameni nemultumiti, care nu se regasesc intr-un aranjament prost negociat din punctul de vedere al PSD... este ca si cum unui galigan de 2.10 m ii spui sa doarma intr-un pat de 1. 60 m".

Congresul USL din 7 aprilie are drept scop eliminarea oricarei speculatii pe seama increderii intre partenerii din cadrul Uniunii, a declarat luni la TVR Info si senatorul PSD Ilie Sarbu.

"Congresul din 7 aprilie va elimina orice speculatie, pentru ca au fost tot felul de discutii induse ca o sa fie pacalit dl. Antonescu, ca n-o sa fie el nominalizat; congresul stabileste premierul si candidatul la presedintie... nu vom introduce in statut interdictia de a colabora cu PDL; ar fi o greseala sa introduci in statut acest lucru, e o decizie atat cum s-au mai luat", a declarat Ilie Sarbu, in cadrul emisiunii Foc Incrucisat.