Sorin Frunzaverde, unul din fondatorii Partidului Democrat, a vorbit la emisiunea "Sinteza zilei" de la Antena 3 despre motivele care l-au determinat sa paraseasca PDL dupa 22 de ani: "Am inceput sa am indoieli privind pozitia mea in partid atunci cand s-a produs ruptura dintre noi si liberali. Intotdeauna cand faci politica trebuie sa te gandesti la oameni, nu la cifre.... "Astazi PDL nu mai are nicio sansa la alegeri pentru ca actul de guvernare a compromis acest lucru. Pe Boc si pe Basescu nu i-am anuntat despre iminenta mea plecare, dar pe unii colegi da".

Sorin FrunzaverdeFoto: captura Antena 3

"Stiu un caz in care doi oameni au fost scosi in 2006 din arest de DNA si erau obligati sa spuna ca-l cunosc pe Frunzaverde. Romania este un stat politienesc, parerea mea este impartasita de mai multi oameni dar poate nu au avut curaj sa o afirme. S-a ajuns in aceasta situatie pentru ca factorul politic a acceptat aceasta situatie", a mai declarat acesta.

Despre Traian Basescu

"Am avut o relatie normala cu Traian Basescu pana in 2007, dupa care am parasit guvernarea si am devenit europarlamentar si astfel sferele noastre de interese au fost diferite si s-a ajuns la o lipsa de comunicare".

Despre Elena Udrea

"Uitati-va ce cota are Elena Udrea in sondaje si o sa va dati seama daca este o prezenta negativa sau pozitiva pentru partid".

Despre numirea lui MRU in functia de premier

"Numirea lui MRU de la sefia SIE in functia de prim-ministru este atipica".

Alte declaratii:

  • "Scindarea PNL si plecarea lui Theodor Stolojan au fost doua greseli politice foarte mari" 
  • "Principala vina pentru situatia actuala din PDL si relatiile defectuoase cu celelalte partide o poarta conducerea efectiva a partidului. Ei nu au inteles ca politica se face altfel si nu au inteles ca intr-un stat democratic partidul de la guvernare si opozitia nu sunt dusmani" 
  • "Regret ca dupa 22 de ani nu am reusit sa aduc mai multe voci langa mine care sa fi sustinut mai mult adevarata doctrina a partidului"