Monica Macovei europarlamentar PDL a discutat la emisiunea "Romania Politica" de la Realitatea TV despre despre plecarile din PDL: "Mi-e teama ca unii oameni pleaca la USL pentru a scapa de cercetarile penale in ideea in care USL va castiga alegerile". O alta problema atinsa a fost aceea a excluderii europarlamentarului Cristian Preda din PDL: "A trecut fierbinteala unor declaratii si am discutat cu unii oameni din partid si astfel cred ca este posibil sa se revina asupra deciziei de excludere a lui Cristian Preda din partid". A continuat mentionand ca: "Nu simt ca sunt taxata atunci cand am o opinie diferita fata de partid, iar daca cate unul dintre ei face o aluzie ca intelectualii trebuie sa taca nu ma simt amenintata in niciun fel".

Monica MacoveiFoto: Captura Realitatea TV

Europarlamentarul PDL a mentionat ca PDL trebuie "curatat" dupa criterii bine stabilite: "Este clar in opinia mea ca PDL trebuie curatat iar compententa si profesionalismul trebuie sa fie criteriile de selectie in partid".

Despre plecarea lui Frunzaverde:

"A pleca imediat in opozitie mi se pare un lucru urat din punct de vedere moral, dupa ce 20 de ani a muncit la acest partid. Daca faci lucrul acesta inseamna ca nu esti o persoana de incredere". A continuat discutia mentionand ca: "Am urmarit declaratiile lui Frunzaverde si tot nu am inteles de ce a plecat din partid" concluzionand ca plecarea lui Sorin Frunzaverde din PDL nu este o pierdere pentru partid: "Frunzaverde nu mi s-a parut un element esential pentru partid in ultima perioada".

Vorbind despre traseismul politic, Monica Macovei a tinut sa mentioneze ca: "Mi-e teama ca unii oameni pleaca la USL pentru a scapa de cercetarile penale in ideea in care USL va castiga alegerile" si a adougat ca: "Electoratul trebuie sa se destepte si sa realizeze ca traseismul politic nu este in regula si oamenii care fac lucrul acesta nu sunt de incredere".

Despre criza economica:

"Trebuie sa explicam electoratului ca masurile de austeritate in Romania au fost absolut necesare" si ca "de exemplu in Marea Britanie vor fi taieri salariale de 35 la suta in sistemul bugetar".

Monica Macovei a dezvaluit ca se simte o lipsa de incredere in Europa si o scadere a increderii in institutiile europene: "Cei din Nord nu mai au incredere in cei din Sud mai mult cei din Nord au mai multa incredere in parlamentarii locali decat in cei din Parlamentul European".

Alte declaratii:

  • "Mi se pare un gest absolut mitocanesc, gestul lui Ponta de a rupe scrisoarea de la Traian Basescu"
  • "In PDL cand un membru este cercetat penal imediat este exclus din partid, la celelalte partide nu se intampla lucrul acesta"
  • "Elena Udrea i-a facut un serviciu lui MRU atunci cand a declarat ca il sustine"