Laszlo Borbely a declarat la B1 TV ca discutia in cazul sau a luat o directie gresita si nu atinge esentialul si anume dreptul de proprietate asupra apartamentului invocat de DNA.

Borbely sustine ca el a avut doar un precontract de vanzare-cumparare care nu te transforma in proprietar decat dupa definitivarea contractului si intabularea apartamentului.

Liderul UDMR sustine ca nu-si poate explica cum DNA ignora acest element esential de drept civil.

Procurorii DNA mentioneaza in cererea de ridicare a imunitatii fostului ministru Laszlo Borbely ca liderul UDMR este cercetat pentru doua infractiuni de trafic de influenta si o infractiune de fals in declaratii. Procurorii sustin ca Borbely ar fi proprietarul unui imobil in valoare 80.000 euro de pe Calea Victoriei pe care nu l-a mentionat in declaratia de avere si a unui alt imobil in Targu Mures. Procurorii au adus ca proba si declaratia unei rude a ministrului. Procurorii sustin ca ministrul si-a execitat influenta asupra unor functionari din cadrul Administratiei Nationale Apele Romane pentru ca doua companii sa fie favorizate in cadrul licitatiilor publice.

DNA: “Impunerea de catre ministrul Borbely Laszlo a unor societati de profil in cadrul unor licitatii organizate de catre Administratia Nationala <> era o practica frecventa.