Presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, a declarat vineri, la RFI, ca este foarte posibil ca partidul sa treaca peste "incidentul" legat de europarlamentarul Cristian Preda, informeaza Mediafax.

"Nu neaparat Consiliul National de Coordonare se convoaca pentru a fi exclus domnul Cristian Preda. La un anumit moment, cand va fi convocat pentru alte motive, se poate pune in discutie propunerea Biroului Permanent National de a-l exclude pe Cristian Preda. Daca se va intampla asa sau nu, vom vedea, pentru ca, intre timp, chiar daca discutiile despre excluderea domnului Cristian Preda sunt vechi, nu sunt de acum, sunt de aproape doi ani de zile, intre timp, cred ca si domnul Cristian Preda si partidul au invatat ceva din experienta aceasta prin care am trecut acum doua saptamani si este foarte posibil ca lucrurile sa se aplaneze, sa trecem peste acest incident si relatiile sa fie unele in care si noi si domnul Preda sa ne simtim parte a echipei", a declarat presedintele PDL Bucuresti la RFI.

Intrebata de ce anume depinde pastrarea lui Cristian Preda in PDL, Elena Udrea a raspuns: "Probabil ca va depinde foarte mult de felul in care domnul Cristian Preda a inteles supararea partidului, care a fost justificata. Nu ataci un candidat al partidului in momentul in care intri in batalia electorala si de o discutie, un angajament ca si domnul Preda si partidul vor face de acum incolo lucrurile cu care sa ajutam PDL, nu sa ii fim si noi opozanti."

Biroul Permanent National al PDL a aprobat, luni 2 aprilie, excluderea europarlamentarului Cristian Preda din partid. Hotararea finala urmeaza sa fie luata de Consiliul National de Coordonare al PDL. Decizia BPN a venit dupa ce Preda l-a criticat pe candidatul partidului la Primaria Capitala, Silviu Prigoana, si a anuntat ca el va vota pentru candidatul independent Nicusor Dan.