Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat, miercuri seara, intr-o emisiune la B1 TV, ca se considera in continuare membru PNL, ca nu a parasit acest partid, fiind doar "membru autosuspendat". Intrebat "ce il impiedica sa redevina membru al partidului", premierul i-a cerut liderului liberal Crin Antonescu sa il invite la o sedinta a Biroului Politic al PNL.

Ungureanu a declarat ca nu si-a pus problema vreodata sa se inscrie in PDL, pentru ca in prezent este membru autosuspendat al PNL.

"Deocamdata stiti foarte bine ca apartin altui partid, in calitate de membru autosuspendat. Ce inseamna autosuspendat? Inseamna ca nu sunt in activitatea militanta a partidului, eu nu mai platesc nici cotizatia", a spus Ungureanu, afirmand ca se considera in continuare membru PNL. "Nu am parasit PNL", a precizat el.

Intrebat de ce nu renunta la aceasta autosuspendare, premierul a raspuns ca "nu si-a pus problema inca". Chestionat mai departe de moderator cu privire la "ce il impiedica sa spuna ca vrea sa nu mai fie autosuspendat si sa redevina membru al PNL", Ungureanu a afirmat: "Dle presedinte Crin Antonescu, va rog sa ma invitati la o sedinta a Biroului Politic al PNL".

Intrebat daca, astfel, renunta la statutul de autosuspendat, Ungureanu a precizat ca nu a anuntat nimic, ci a cerut sa fie invitat la o sedinta a Biroului Permanent al PNL.

Totodata, premierul a spus ca "nu are un motiv de a demisiona din PNL", dar ca ii convine "ca in momentul de fata, refuzandu-mi orice critica sau sustinere la adresa unui partid politic locuiesc foarte bine definitia mea de premier independent - independent politic fata de partidele aflate in arcul de guvernare, independent politic, in decizie, fata de partidele aflate in opozitie".

"Acest statut are beneficiul sau si tin la el, pentru ca ma asaza in centrul geometric al tuturor relatiilor dintre partidele aflate pe scena politica. Si cred acolo unde ma gasesc in acest moment, la interesectia intereselor partinice, am mult mai multa cadere sa pot oferi raspunsuri la teme de interes national", a continuat el.

Intrebat de care partid se simte mai aproape, Ungureanu a raspuns razand: "De al meu".

Moderatorul Robert Turcescu i-a citat o declaratie a presedintelui PNL Crin Antonescu, in care acesta afirma: "In cazul Ungureanu, credeam ca lucrurile sunt simple, anume ca odata revenit la 'civilie', ca sa spun asa, nu mai are vreo legatura cu PNL, de vreme ce nu a facut solicitarea de a-si relua calitatea de membru deplin. Credeam ca asta e interpretarea pe care din punct de vedere juridic politic putem sa o dam cu totii. Ungureanu e ridicol pretinzand ca mai e un fel de membru al PNL. De ce nu a facut un gest minimal - sa spuna ca nu mai are treaba cu PNL sau ca e independent. Asta eu nu o inteleg decat in conditiile unei incercari jalnice, minore de a semana confuzie, de a lasa loc la interpretari. Mie-mi plac lucrurile simple, iar apartenenta la un partid e un element definitoriu, fundamental de identitate. De ce acesti oameni cultiva in chip aproape pervers aceste confuzii, nu putem intelege".

Premierul Ungureanu a tinut sa raspunda acestor critici ale lui Crin Antonescu, apreciind ca ele reprezinta o "temere" a liderului liberal. "Toata aceasta aglomerare de epitete - jalnic, ridicol, pervers - se interpreteaza in cheia unei temeri", a spus Ungureanu.

Crin Antonescu: Nu este exclus sa-l invitam pe MRU la o sedinta a PNL

De cealalta parte, Crin Antonescu a declarat miercuri seara, intr-o interventie la Antena 3, ca "dupa o consultare cu colegii mei, nu este exclus sa-l invitam pe Mihai Razvan Ungureanu la o sedinta a PNL-lui".

Acesta a mai tinut sa mentioneze ca "nu este vorba despre o temere", referitor la acuzatiile premierului.

"Cum poate un om sa fie simultan un membru al unui partid si in acelasi timp sa declare ca este independent", a spus Antonescu.