"Cand 2 partide sunt de dimesiuni relativ apropiate si au oameni care au facut o cariera politica, atunci cand vin alegeri n-am putea spune ca ambitiile lor sunt o trasatura condamnabila. Trebuie transata aceasta chestiune in cadrul coalitiei, principalul atu al creerii USL. Sustin cu fervoare ca trebuie facute concesii de ambele parti in asa fel incat sa ajungem sa avem candidati comuni la toate sectoarele Capitalei. In urmatoarele zile va trebui ca aceasta decizie sa fie luata" a declarat Calin Popescu Tariceanu pentru Digi 24.

HotNews.roFoto: Hotnews

In cadrul emisinuu "24 intr-o ora", fostul premier al Romaniei a vorbit despre situatia candidatilor de la sectoarele 2 si 4. "La Sectorul 2 este o situatie emblematica unde un primar in functie are o cota relativ buna, pare greu de dat la o parte intr-o competitie electorala si ca atare candidatii sunt tematori. Am spus ca merita sa fie ajutat pentru ca are curajul sa-l infrunte pe Ontanu, un curaj pe care multi nu l-au candidat", a declarat Tariceanu.

"La sectorul 6 e o situatie delicata cum e si normal, se vor face negocieri. USL si in particular PNL conduc intr-un clasament al formatiunilor. Mi-as dori ca scorul pe care-l obtinem la alegeri sa confirme rezultatele. Ar fi pacat, am pierde probabil un avantaj pe care am putea sa-l marcam", a precizat Tariceanu.

Despre problema retrocedarilor

Politicianul liberal a declarat ca "in plan financiar din noianul nesfarsit de dosare depuse la ANRP trebuie sa stim ca cea mai mare parte nu au documente doveditoare ale proprietatii. Pot sa fac maine o cerere de despagubire." Calin Popescu Tariceanu a precizat ca orice revendicare ar trebui sa se bazeze pe actul de proprietate.

"Suma pe care o discutam nu poate sa fie cea invocata de Ministerul de Finante. Legea a prevazut posibilitatea ca in cazul epuizarii valorii Fondului Proprietatea sa fie alocate fonduri suplimentare. Nu trebuie sa ne luam dupa aceasta cifra in care este inclusa in mod artificial si solicitarea Bisericii Romano-Catolice", a adaugat politicianul liberal.

Tariceanu a oferit drept posibila solutie pentru rezolvarea problemei o diminuare a sumei in bani, in asa fel incat sarcina care vine pe buget sa se diminueze, si sa se compenseze cu actiuni de la Fondul Proprietatea. Acest lucru este prevazut in legea actuala."

Fostul premier a afirmat ca este necesara "o curatenie drastica la ANRP" pe motiv ca in cadrul institutiei dosarele au fost tratate pe criterii de clientela politica a actualei puteri. "Influenta politica a fost cea care a luat dosarele de jos", a precizat Calin Popescu Tariceanu.