Ion Iliescu: Taierile salariale si ale pensiilor sunt masuri anti-sociale si anti-economice
In cadrul emisiunii "Sinteza zilei" fostul presedinte Ion Iliescu a mentionat: "Slabiciunea fundamentala a guvernului, care afecteaza intreaga populatie, este inlaturarea profesionistilor din actul de guvernare si politizarea tuturor deciziilor".
"In 1990 s-a prabusit o lume, un sistem, prima masura din ianuarie 90': am format o comisie de profesionisti pentru elaborarea strategiei pentru economia de piata" a dezvaluit fostul presedinte al Romaniei.
Despre motiune si despre MRU
"Eu cred ca asumarea guvernarii de catre USL trebuie sa se faca in conditii noi nu in urma motiunii. Daca motiunea trece trebuie instalat un guvern provizoriu pana la alegeri".
Vorbind despre prim-ministrul Mihai Razvan Ungureanu fostul presedinte Ion Iliescu a comentat: "Dincolo de calitatiile intelectuale, dansul nu are platforma politica necesara pentru a-si asuma deciziile luate si trebuia doar sa asigure interimatul pana la alegeri".
Discutand despre UMF Tg. Mures: "Exista legea autonomiei universitare si atunci guvernarea si-a asumat o chestiune care depaseste atributiile sale".
Despre Traian Basescu
"Dupa 2009 am asistat cu totii la deteriorarea vietii politice si a vietii private, la eliminarea totala a dialogului politic. Este interesul presedindelui sa aiba un dialog cu opozitia".
"Trebuie sa existe mereu un echilibru intre putere si opozitie".
Despre alianta USL
"Daca se realizeaza o majoritate clara la alegeri presedintele trebuie sa desemneze ca premier pe cel pe care aceasta majoritate il reprezinta."
Intrebat fiind daca USL reprezinta o schimbare buna pentru Romania fostul presedinte Ion Iliescu a raspuns: "Alternata politica este buna dar exista riscul ca cei care vin la guvernare sa continuie cu numirile politice bazate pe interese personale sau ale partidelor. Trebuie in posturile cheie sa fie numiti oameni profesionisti, indiferent de culoarea politica". A continuat mentionand: "Sper ca USL sa nu ignore acest lucru si daca vor ignora aceste lucruri vor repeta practicile celor de astazi si fiecare partid se va bate sa-si numeasca oamenii in functiile cheie fara sa se tina cont de pregatirea profesionala".
Despre campania electorala
"Sper ca USL sa se pregateaza temeic si sunt doua conditii esentiale de care alianta trebuie sa tina cont: prima conditie sa iasa in fata cu oameni credibili, capabili, oameni cu carisma si a doua conditie vizeaza programul cu care candidatii vor iesi in fata alegatorilor".
Despre alegerile prezidentiale din Franta
"Noi am avut mereu relatii bune cu Franta. Dupa rezultatele de pana acum mizez in turul doi pe François Hollande".

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri
cred ca e bine sa formulez mai simplu: pdl-eii sunt mai prosti, la fel de hoti, dar mai putini la furat decat usl-ul; cu cat se fura mai putin cu atat ramen mai mult pentru fraierii care se cred bagati in seama odata la 4 ani; iar daca ai impresia ca numai politicienii romani sunt hoti, te inseli; si pe afara sunt la fel numai ca acolo salariul minim p economie este altul si asta nu pentru ca muncitorii dintr-o fabrica din romania muncesc mai putin decat muncitorii nativi din fabrica mama;
repet: este nevoie de un nou patid socialist, pentru ca psd-ul este purtator de sanegele celor din 89, si avem nevoie de un partid liberal altul decat pnl si pdl; pnl-sitii vor fi inghititi de psd iar pd sunt radicali; ori se stie ca viata la extrem o vedem numai in sporturi....parerea mea...
Stupizilor, macar trageti usa si spuneti PA de la ,,cetateni ". RUSINE!
Oare ii chiar asa gresit sa doresti moartea cuiva ?
Sărmanul, cum nu poate dormi el noaptea din cauza grijilor pe care i le provoacă incompetența guvernării capitaliste !
A uitat că în spatele lui stă aliniată haita hămesită care a făcut totul să nu le ia nimeni ciolanul de sub bot.
Parcă simt fizic durerea domniei sale că idealurile socialismului și comunismului au fost călcate cu brutalitate în picioare de casta contrarevoluționarilor din Decembrie 1989.
Mă mai alină doar faptul că realitatea obiectivă reflectată prin determinismul economic și social l-a plesnit în plină figură cu o revelație: înțelegerea necesității ca ”Slabiciunea fundamentala a guvernului, care afecteaza intreaga populatie, este inlaturarea profesionistilor din actul de guvernare si politizarea tuturor deciziilor”.
Iată cum un bătrân comunist capătă Libertatea de a iniția o Lustrație sui-generis: îl rog pe Ion Iliescu să-și aducă aminte cine a produs prima dată după 1947 ”eliminarea profesioniștilor” precum și cine a terorizat timp de patru decenii (1947-) o întreagă națiune cu ”politizarea tuturor deciziilor” !
Dacă are niște dificultăți dogmatice cu această vastă perioadă atunci ar putea măcar să ne spună: ”-Evenimentele din 13-15 Iunie 1990 au fost consecința unei decizii politice sau economice ?”
din pacate, dupa ceausescu, a fost cel care a facut cel mai mult rau tarii;
generatiile de politicieni si numai nascute in vremurile lui vor trage mult timp aceasta tara in jos;