Senatorul Dan Voiculescu a vorbit la Antena 3 despre noul Guvern anuntat de Victor Ponta si scopurile acestuia, dar si despre o eventuala suspendare a presedintelui Traian Basescu. Voiculescu crede ca masurile pe termen scurt ale Guvernului sunt strangerea rapida a banilor de la miliardarii cu datorii la stat si a celor rezultati din evaziune fiscala. "Bani sunt. Statul trebuie sa aiba vointa politica sa-i adune si sa combata evaziunea fiscala", sustine senatorul.

Dan VoiculescuFoto: Captura Antena 3

Despre ce va face noul Guvern:

"Societatea romaneasca e segmentata in pensionari, functionari publici, intelectuali, tineri, mame etc. Sper ca acest guvern sa analizeze Romania pe aceste categorii, pentru ca fiecare segment are nevoile lui. Pentru aceasta e nevoie de doua lucruri: vointa politica - adica grija fata de oameni si pricepere. Eu fiind foarte apropiat de USL sunt convins ca vointa politica au, pentru ca altfel se va vedea foarte repede si va fi o catastrofa in Romania. Pricepere nu se poate dovedi foarte repede cata au".

Despre ministrii Economiei si Educatiei:

"Noul ministru al Economiei Daniel Chitoiu a fost presedintele ANAF intr-un moment in care institutia isi facea datoria, pentru ca in ultimul timp agentia a dat mai multe rateuri. Ministrul Educatiei Corina Dumitrescu este un profesor deosebit, a dovedit in calitate de rector al unei universitati private ca este un manager foarte bun si sunt convins ca va performa".

Despre suspendarea presedintelui Traian Basescu:

"In anul 2007 cand presedintele a fost suspendat in Parlament am fost la Cotroceni cu o delegatie si i-am spus ca e bine pentru Romania sa demisioneze. La cum il stiu pe Traian Basescu cred ca isi va da demisia. Ar fi un ultim act care ar putea sa-i salveze din imagine, pentru ca va ramane in istoria Romaniei ca o pata neagra. Daca nu-si da demisia in 30 de zile atunci va fi suspendat in urmatoarele 60 de zile. Dupa acestea vom avea 30 de zile pana la referendum, iar apoi alegeri prezidentiale in acelasi timp cu alegerile parlamentare in octombrie sau noiembrie".