Presedintele Agentiei Nationale de Integritate Horia Georgescu a intervenit telefonic la Romania TV explicand ca in situatia domnului Alistar, decizia Curtii Constitutionale, nr. 54 din 25 ianuarie 2011, este elocventa, care consacra interdictia de a ocupa o functie de demnitate publica pe o perioada de trei ani de la data ramanerii definitive a actului ANI.

"Deci, domnul Alistar nu poate fi numit intr-o functie de demnitate publica pana in august 2012", a declarat Georgescu confirmand informatiile date de HotNews.ro.

Presedintele ANI a comentat si explicatiile lui Victor Alistar care declarase anterior la TVR Info ca nu se fla in stare de incompatibilitatedeoarece solutia definitiva care s-a dat in septembrie 2011, nu e irevocabila,iar ea se poate modifica prin recurs, insa recursul ANI a fost depus tardiv.

"Alte procese de care vorbeste domnul Alistar sunt urmare a actului de incompatibilitate emis de institutia noastra, dar procesul a fost initiat de Agentia Functionarilor Publici pentru a elimina mentiunile din cartea de munca a acestuia. Deci, raportat la interdictie, aceasta se aplica conform", a declarat Horia Georgescu.

Deciziile CC sunt generale si obligatorii, a continuat presedintele ANI. Curtea Constitutionala a descris forma imperativa a legii si aplicarea sanctiunii de a nu ocupa o functie de demnitate publica timp de trei ani. Foarte clar. Este un paragraf in acea decizie care descrie in mod clar. Decizia se aplica pe fond.