Nimic nu justifica o intelegere cu UNPR, cei care au facut posibila existenta guvernului Boc, a declarat joi la TVR Info, deputatul PNL Ludovic Orban: "Nu accept sub nicio forma o intelegere intre PNL si acesti cetateni". Parlamentarii UNPR au fost calificati drept "dezertori, tradatori, traseisti", de catre Orban.

"Este un acord in care nu este implicat PNL; daca m-ar fi intrebat cineva pe mine, nu as fi fost de acord sa fac o astfel de intelegere... acestia (paralamentarii UNPR-N.R.) au parasit PSD si PNL, unii pe baza unor intrerese personale, avand afaceri cu statul, altii pentru a se proteja de mana lunga a justitiei; daca nu ar fi existat acesti parlamentari, Guvernul Boc nu ar fi fost investit niciodata; prin urmare", a conchis Ludovic orban.

Liderul UNPR Gabriel Oprea și președintele PSD Victor Ponta au anuntat miercuri că cele două formațiuni s-au înțeles pentru semnarea unui protocol de sustinere parlamentară, astfel încât în schimbul votului pentru Cabinetul USL să fie votată de către social-democrati legea taxării marilor averi.