Premierul Victor Ponta a anuntat marti seara, la "Sinteza zilei" (Antena 3), ca l-a numit pe jurnalistul Andrei Zaharescu in functia de purtator de cuvant al Guvernului.

Andrei ZaharescuFoto: Agerpres

"Am o veste buna pentru jurnalisti, dar o veste proasta pentru dvs, pentru ca o sa pierdeti un coleg. L-am rugat, si a acceptat, pe colegul dvs Andrei Zaharescu sa fie purtatorul de cuvant al Guvernului in perioada urmatoare", a declarat Ponta.

UPDATE: In deschiderea Observatorului de noapte de la Antena 1, Andrei Zaharescu si-a anuntat singur, in calitate de prezentator al stirilor, numirea in functia de purtator de cuvant al Guvernului Ponta.

"O sa va fiu alaturi in continuare, chiar daca din ipostaza de purtator de cuvant al Guvernului", s-a adresat el telespectatorilor, afirmand ca le va fi alaturi, in continuare, si jurnalistilor. " In ultimii 10 ani am fost alaturi de dumneavoastra in fiecare seara (...) Indiferent de contextul politic si social, am vrut ca Observatorul de noapte sa sune diferit (...) Numarul telespectatorilor a crescut constant (...) Eu va multumesc", a spus Zaharescu.

Andrei Zaharescu (51 de ani) este angajat al trustului Intact. El prezinta Observatorul de noapte de la Antena 1, de luni pana joi, de la 22.15.

Zaharescu este casatorit cu prezentatoarea tv Andreea Berecleanu. Cei doi au devenit cunoscuti publicului in 1996, in calitate de prezentatori de stiri la Pro TV.

In 1999, Zaharescu a plecat de la Pro TV in conditii neclare. La acel moment s-a vorbit in piata media despre un posibil comportament incorect al prezentatorului, dar Pro TV nu a facut niciodata public motivul real al despartirii.

Dupa plecarea din Pro TV, Andrei Zaharescu a fost angajat in functia de consilier al presedintelui Petrom (inainte de privatizare).

El a revenit in televiziune in 2002, la Antena 1, iar din 2003, impreuna cu sotia sa Andreea Berecleanu, care s-a alaturat la randul sau echipei Antena 1, prezinta stirile in cadrul emisiunilor Observator.