Managerul Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti, Monica Pop, a criticat dur, vineri, la TVR Info, lansarea portalului MedAlert.ro, unde pacientii si medicii pot sesiza abuzuri, cazuri de coruptie si malpraxis din sistemul medical romanesc.

"Mi se pare foarte nedrept si mi se pare o foarte mare ineptie aceasta initiativa; in primul rand e un parteneriat cu o alta tara, care nu se compara cu noi in ceea ce priveste tratarea medicului din punct de vedere social, la noi medicul e ultima gaina din gostat, ca sa spun asa; cu imaginea defaimata, neplatit; in momentul in care dai drumul la asa ceva, oricine poate sa spuna orice, necontrolabil; in primul rand vor fi foarte multe sesizari neadevarate, asa cum se intampla si la Colegiul Medicilor si va contribui si mai mult la defaimarea imaginii medicului...daca la acest site au acces doar cei care controleaza este altceva".

"Stiti cati bani are un medic? Salariul meu lunar, cat iau eu in mana, fara nicio garda iau in jur 15 milioane pe luna, si sunt directorul spitalului de 20 de ani; cu garzi cu tot iau 20 si ceva de milioane", a continuat Monica Pop.

Portalul MedAlert.ro, lansat joi, 10 mai, este un serviciu gratuit de semnalare a neregulilor din spitalele romanesti. Proiectul, sprijinit de Ambasadele Statelor Unite si Marii Britanii la Bucuresti, isi propune sa rezolve "cea mai mare problema pe care romanii o atribuie sistemului sanitar romanesc: coruptia.