PDL este un partid demobilizat si trebuie sa-si revina, pentru ca a incasat multe socuri in ultima perioada. Foarte multi oameni din leadership-ul formatiunii sunt compromisi. Actuala conducere a PDL nu mai reuseste sa dea un mesaj credibil. Afirmatiile ii apartin sociologului Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential si au fost facute intr-un interviu la RFI.

In opinia lui Sebastian Lazaroiu, "PDL trebuie sa-si revina in primul rand, pentru ca ei nu si-au revenit. Au primit prea multe socuri in ultima perioada si in mod clar sunt demobilizati. Dar la alegerile locale, eu cred ca daca se uita mai putin la televizor liderii din judete, de la centru si se uita mai mult la realitatea din teritoriu, vor vedea ca au structuri puternice la nivel local si au primari credibili, care pot obtine voturi suficient de multe pentru partid. S-a creat o demobilizare, pentru ca toata lumea acolo se vaita: "vai, nu mai suntem la guvernare, ce-o sa ne facem!". Au o mie de primari, multi dintre ei si-au facut treaba in astia patru ani si lumea nu e chiar atat de ostila la nivel local fata de structurile locale ale partidului. Odata cu intrarea PDL in Opozitie, s-a mai detensionat situatia. Intr-adevar, exista o ostilitate, o ura fata de PDL inainte, pentru ca parea asa, ca ei se cramponeaza de Putere, de guvernare. Ei bine, uite ca nu mai sunt la Putere si lumea nu mai e chiar atat de ostila impotriva lor".

Democrat-liberalul Valeriu Stoica spune intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei ca daca se mobilizeaza, PDL poate obtine un scor de 30% la locale. Sebastian Lazaroiu crede insa ca "la locale, probabil e exagerat 30%. Eu cred ca 23%-25% e un scor bun pentru PDL. Un partid care reuseste la locale sa scoata 23%-25% e un partid puternic".

Continuarea pe www.rfi.ro.