"Din punctul meu de vedere, ar fi un demers fara nici un fel de logica politica. Am vazut chiar astazi ca BERD (Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare - n.red.) avertizeaza Romania sa nu derapeze din punct de vedere al politicilor guvernamentale, iar un scandal politic in aceasta perioada dificila - vedem ce se intampla in Grecia, in Spania, in Italia, UE in ansamblul ei este o zona afectata din punct de vedere economic - cred ca suprapunerea unei crize politice ar fi, cum spun romanii, acea o maciuca la un car de oale, care ar distruge tot ceea ce s-a castigat in ultima perioada.", a declarat Videanu potrivit tvrinfo.ro.

Alte declaratii:

  • Parerea mea este ca Ponta isi umfla muschii mult prea devreme pentru un tanar politician. (...) Sa nu uitam ca presedintele Basescu reprezinta Romania din 2005 la Consiliul European.
  • Domnul Ponta a iesit parlamentar prin niste aranjamente. Au fost dovezi, le puteti lua si din presa locala, sunt oameni care pot demonstra aceste lucruri.
  • Ceea ce constat este ca prim-ministrul incearca permanent sa il provoace pe seful statului. Poate ca este eroarea inerenta oricarui inceput, in conditiile unei bulibaseli totale ale actului de guvernare, un ministru anunta niste taxe si impozite fasa sa stie despre ce vorbeste, altul anunta alte taxe si impozite.