Disputa pe tema reprezentarii Romaniei la Consiliul European are o miza de politica interna, a declarat marti, la TVR Info, vicepresedintele PDL, Sever Voinescu: "Miza lui Victor Ponta este una de politica interna: de a-l pune pe presedintele Basescu in situatii din ce in ce mai umilitoare, fortandu-l intr-un fel sau altul fie sa demisioneze, fie sa faca un gest care dupa aceea sa sa constituie un pretext pentru procedura de suspendare".

Voinescu a subliniat insa ca Victor Ponta si Crin Antonescu ar putea avea parte de surprize, daca vor sustine demersul suspendarii presedintelui.

"Daca se va ajunge la procedura de suspendare a presedintelui si Curtea Constitutionala se va pronunta, spunand ca presedintele nu a incalcat Constitutia, si se va merge mai departe cu aceasta procedura, cred ca si Ponta si Antonescu s-ar putea sa aiba surpriza vietii lor: si anume ca referundumul sa-l revalideze pe presedinte, moment in care ei ar fi pusi intr-o situatie cel putin jenanta", a spus Sever Voinescu in cadrul emisiunii Plus Unu.

Presedintele Traian Basescu a refuzat marti sa comenteze declaratiile premierului Victor Ponta legate de cine va reprezenta Romania la Consiliul European.

Victor Ponta declarase luni ca, in conditiile in care la Consiliu se discuta probleme legate de activitatea executivului, Romania ar trebui reprezentata de premier, si nu de presedinte.