Celebrul tenor, Jose Carreras invitat la Antena 3 in cadrul emisiunii "Sinteza zilei" a discutat despre cariera sa si despre vizitele sale pe care le-a facut in tara noastra: "Adevarul este ca Romania este o tara cu o cultura importanta, atat in ceea ce priveste muzica dar si din punctul de vedere al celorlalte arte. Pentru un artist este o mare satisfactie sa va cante dumneavoastra".

Jose CarrerasFoto: captura Antena 3

Jose Carreras a vorbit despre cariera sa si despre motivul pentru care, de-a lungul anilor, acesta a vizitat de mai multe ori Romania, sustinand concerte la Bucuresti si Timisoara.

"Adevarul este ca Romania este o tara cu o cultura importanta, atat in ceea ce priveste muzica dar si din punctul de vedere al celorlalte arte. Pentru un artist este o mare satisfactie sa va cante dumneavoastra. Este un regal pentru orice artist sa poata bucura oamenii. E o mare onoare sa fiu prezent in Romania" a afirmat, tenorul Jose Carreras.

Intrebat ce inseamna muzica pentru el si cum ar putea fi ea definita, Carreras raspunde ca, in viata sa, muzica nu este doar o profesie, ci o vocatie. "Muzica imi ofera un mare privilegiu. Este vehiculul prin care pot sa transmit emotiile pe care le port. Cred ca sunt putine persoanele, artistii, care pot transmite astfel trairile lor".

Celebrul tenor a vorbit si despre sprijinul primit din partea familiei si a colegilor de breasla in perioada in care a fost spitalizat cu diagnosticul de leucemie.

"Am fost inconjurat de o echipa de medici extraordinara, de dragostea familiei. Am primit atat de multe dovezi de afectiune pe perioada celor 11 luni de spitalizare si poate de aceea am infiintat aceasta fundatie ("Fundatia Internationala Jose Carreras pentru lupta impotriva leucemiei" - n.r.) care se lupta cu aceasta boala".

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu i-a daruit marelui tenor, in platoul emisiunii o diploma de excelenta pentru intreaga activitate din partea tuturor romanilor.

Cine este Jose Carreras?

Jose Carreras s-a nascut in Barcelona, Spania, pe 5 decembrie 1946. A absolvit Conservatorul din Barcelona si si-a facut debutul local in rolul personajului "Ismaele" din opera Nabucco. In 1972 a castigat competitia "Giseppe Verdi" lucru care a dus la promovarea sa in tari precum Italia, Franta si SUA. Aflat la apogeul carierei sale, Carreras a fost diagnosticat cu leucemie in anul 1987. El a infiintat propria fundatie (Fundatia Internationala Jose Carreras) care se lupta cu aceasta necrutatoare boala. Dupa ce a primit tratamentul de specialitate tenorul s-a vindecat si a revenit pe scena. A avut o colaborare de succes cu celebrii tenori Placido Domingo si Luciano Pavarotti.