Ministrul de Externe, Andrei Marga, a discutat la Romania TV despre relatia dansului cu presedintele Traian Basescu: "Colaborarea mea cu Traian Basescu este una normala, discutam ca intre barbati". O alta problema ridicata a fost aceea legata de expulzarea ambasadorului Siriei la Bucuresti, Walid Othman: "Noi i-am propus presedintelui ca ambasadorul Siriei sa fie declarat persona non grata. Decizia finala apartine presedintelui".

"La Bruxelles se merge in functie de tematica summit-ului. Cand vorbim de intruniri legate de bugete, prim-ministrul nu trebuie sa lipseasca" a punctat ministrul de Externe.

Despre expulzarea ambasadorului Siriei, Walid Othman

"Numirile si acreditarile unui ambasador sunt efectuate de catre presedinte. Tot el trebuie sa ia si o decizie privind situatia ambasadorului Siriei. Noi i-am propus presedintelui ca ambasadorul Siriei sa fie declarat persona non grata".

Despre viata politica

"Crin Antonescu ramane candidatul cel mai bun la presedentie din partea USL. Crin Antonescu nu este doar cel mai bun orator din politica romaneasca dar stie si cel mai bine cu ce probleme se confrunta Romania". Andrei Marga a continuat mentionand: "Sunt niste oameni care se dau drept intelectuali si care au venit in politica romaneasca sa o paraziteze. Sunt intelectuali de carton si lor nu le pasa de oamenii care nu au unde locui sau nu au ce manca". A concluzionat: "Ca politicieni trebuie sa fim constienti ca avem mai multe indatoriri decat beneficii".

Despre problemele din ambasade

"Multe cladiri ale ambasadelor sunt in stare deplorabila. Este socant cat de egalitare sunt salariile intre ambasade. Trebuie sa marim salariile ambasadelor acolo unde avem un interes economic extern".