Presedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, a vorbit marti la Romania TV despre cazul reinhumarii poetului Nyiro Jozsef, dar a comentat si declaratiile premierului Victor Ponta care a anuntat posibilitatea ca Laszlo sa fie declarata persoana non grata in Romania.

"Statul roman are dreptul de a expulza orice cetatean al Uniunii Europene daca considera ca acesta a incalcat legislatia tarii, lucru pe care eu cred insa ca nu l-am facut. Consider ca acea expresie de comportament iresponsabil are mai mult o conotatie politica si eu doresc sa ma comport in mod corespunzator. Dar trebuie sa admitem ca tot ceea ce fac si spun nu trebuie sa fie intotdeauna pe placul primului ministru Ponta. Asa sunt regulile politicii si, din considerentele diferentelor de mentalitate si valorice, nu trebuie sa fim mereu de acord unii cu altii.

​Mie nu imi place sa comentez afirmatiile ziarelor unguresti si germane, deoarece organele de presa straine se afla foarte departe de Ungaria astfel ca informatiile lor sunt denaturate si inexacte.

In prezent ma aflu ca si invitat al Partidului Civic Maghiar si nu pentru a va raspunde la intrebarile legate de inhumarea lui Nyiro Jozsef si va rog sa nu-mi puneti astfel de intrebari", a declarat Laszlo.