Prim-ministrul Romaniei, Victor Ponta, a discutat vineri seara, in cadrul emisiunii ''Vorbe Grele'' moderata de Victor Ciutacu, despre problemele intampinate in prima luna de mandat ca premier. De asemenea, el a dat asigurari ca salariile bugetarilor vor fi majorate in doua transe, asa cum s-a promis.

Victor PontaFoto: Captura Antena 3

Intrebat de realizatorul emisiunii daca a doua transa de majorare este conditionata de anumite rezultate economice, Ponta a afirmat ca acest lucru depinde ''de capacitatea noastra de a ne tine de acordul cu FMI, depinde de capacitatea noastra de a ne finanta (...). Noi avem acesti bani prevazuti in bugetul pe 2012. I-am prevazut noi, asta vreau sa va explic''.

"A doua transa depindea de capacitatea noastra de a pastra deficitul sub 3% si de a ne finanta pe piata internationala. Aceste lucruri le-am indeplinit si le indeplinim in continuare", a subliniat premierul roman.

"Sunt 1,3 milioane de bugetari care vor beneficia direct de majorarille salariale", a mai declarat Victor Ponta, la Antena 3.

De asemenea, tot in cadrul emisiunii, care s-a desfasurat la Palatul Victoria, premierul a declarat ca Guvernul nu va acoperi niciun leu din datoria TVR. Potrivit lui Victor Ponta, nu sunt vremuri fericite nici pentru Romania, nici pentru Europa.

Spre finalul finalul emisiunii, intrebat de ce spun liderii USL ca demiterea presedintelui Traian Basescu nu mai reprezinta o prioritate, Victor Ponta a raspuns ca ''asa este diplomatic'', insa a precizat ca nu exista niciun dubiu in ceea ce priveste nominalizarea lui Crin Antonescu in functia de presedinte al statului.

"Aveti cel mai mic dubiu ca si Crin, si eu, si Daniel nu ne dorim cat mai repede sa fie Crin Antonescu presedinte al Romaniei ? Nu cred ca oamenii au un dubiu", a adaugat Ponta, mentionand insa ca Basescu trebuie sa incalce Constitutia pentru a fi suspendat.

Intrebat daca seful statului nu poate fi suspendat pentru ca a incalcat in trecut Constitutia, premierul a declarat ca la aceasta problema pot raspunde numai judecatorii Curtii Constitutionale, iar o eventuala suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu depinde de modul in care acesta se va comporta in calitate de sef al statului.

Nota redactiei: Am inlocuit "numirea lui Crin Antonescu in functia de presedinte al statului" cu "nominalizarea lui Crin Antonescu in functia de presedinte al statului". Va multumim pentru atentionare si ne cerem scuze pentru eroare.